Hur kan jag äta granatäpplen?

September 26

Äta ett granatäpple kan vara en utmaning, eftersom dessa asiatiska frukter är ökända för att vara extremt ovilliga att ge sina smakrika och saftiga interiörer. Det finns ett antal sätt att äta granatäpplen, som sträcker sig från att extrahera fröna på en gång för att plocka ut dem individuellt. Många tycker också att utveckla sina egna metoder.

Om du vill äta granatäpplen, måste du börja med att plocka en bra. En bra granatäpple kommer att känna mycket tung för sin storlek, med slät, glänsande hud som inte har några rynkor eller sprickor. Viss missfärgning i ett granatäpple är acceptabelt, och dessa frukter varierar i färg från nästan orange till djup, mörk röd, så var inte alltför bekymrad över vissa färgvariation. Förvara granatäpple i kylen i upp till en månad, eller på disken för ett par dagar.

Den minst rörigt sätt att äta granatäpplen kräver några verktyg: en kniv, en skål med vatten, ett såll, och naturligtvis ett granatäpple. Börja med att skära av kronan av granatäpple, scoring svålen lätt och rycka bort det så att du inte råkar ta bort frön med kronan. Därefter poäng svålen i flera linjer som löper från basen till toppen, och sedan doppa granatäpple i en skål med vatten. Dra försiktigt isär längs de skårade linjerna, vilket gör att fröna falla till botten, och bläddra fröna ur köttiga membranet.

Eftersom du arbetar under vattnet, kommer granatäpple juice inte fläckar på fingrarna eller klädesplagg. När du har extraherat fröna, fiska membranen ur skålen och häll sedan vatten och frön genom en sil eller någon cheesecloth. Pat fröna torra, och konsumera så önskas; Du kan också lagra fröna i kylen ett par dagar.

Vissa människor gillar att äta granatäpplen på ett mer mödosamt sätt, vilket innebär att skära frukten på mitten och sedan plocka ut de köttiga fröna och äta dem en efter en. Denna metod är visserligen godtagbart, och det kan vara ganska kul, speciellt utomhus, där risken för fläckar är ett mindre problem. För att snabba på processen fram, kan du klippa upp granatäpple i flera sektioner, vilket gör det lättare att plocka alla frön ur.

När du äter granatäpplen, är du en del av en tradition som är tusentals år gamla. Människor i Asien och Mellanöstern har njutit granatäpplen till en ganska lång tid, och dessa läckra små frukter har också några positiva hälsoeffekter som antioxidanter. Om du vill få riktigt äventyrlig kan du leka med granatäpplejuice och sockerlag, två populära ingredienser i Mellanöstern livsmedel.

  • Quinoa granatäpple fänkål sallad.
  • Granatäpplekärnor.
  • Glas granatäpplejuice.