Vad är en kall Cream Cleanser?

February 22

Kall rengöringskräm, ibland helt enkelt kallad kall kräm, är en förening som rengör ansiktet utan att torka ut huden. Rengöring av ansiktet innebär att ta bort överflödig olja, och de flesta ansiktsigenkänning rengöringsmedel uppnå detta med tvål eller andra ytaktiva ämnen. Kalla krämer innehåller inte tvål eller tvålprodukter; sin bas ingrediens är olja. Den cleanserâ € s olja kombineras med ansiktsoljor, lossa dem så de kommer att torka bort samtidigt som huden att behålla sin naturliga fuktighet. De flesta kommersiella kalla krämer är naturligt allergivänliga, icke-irriterande, och är lämpliga för varje hudtyp.

Kosmetik för ansikte ofta oljebaserad. En del av populariteten av kall grädde rengöringsmedel är deras förmåga att ta bort smink utan att torka ut känslig hud i ansiktet. De flesta tvålbaserade rengöringsmedel rekommenderar tillämpning av en fuktighetskräm efter användning. Kalla krämer, å andra sidan, rena och återfuktar samtidigt. Vissa kvinnor använder kall grädde hela sitt liv, aldrig låta tvål röra sina ansikten.

Variationer av kall grädde rengöringsmedel har funnits i tusentals år. Medan vissa av ingredienserna skiljer sig något från originalversionerna, såsom byte av olivolja med mineralolja för att förlänga hållbarheten, förblir den grundläggande sammansättningen detsamma. Genom åren har det rengöringsmedel gett upphov till många imitationer och anpassningar av dess formel. År 1924, populariteten av kalla krämer inspirerade uppfinningen av ansiktsservetter som ett medel för att ta bort rengöringsmedel.

Det finns många recept för att göra kall grädde rengöringsmedel hemma. De flesta recept börjar med de grundläggande ingredienserna i mineralolja, vatten, bivax och borax. Ytterligare ingredienser, såsom honung, hjälp med mjukgörande huden, och införandet av doftande oljor skapar en mycket personlig blandning. Olika ingredienser kan ersätta de basingredienser att blanda ihop en kall rengöringskräm med lite olika egenskaper. Rosenvatten eller destillerat vatten kan ta över platsen för vanligt vatten, och ett brett sortiment av specialoljor, såsom safflorolja, fungera lika bra som mineralolja.

Cold cream är en mångsidig produkt som har flera andra användningsområden. En lätt applicering av krämen ger tillfällig solbränna lättnad. Det tar bort försiktigt tillfälliga tatueringar utan att irritera huden. Dess oljebas fungerar bra för upplösning av kvarvarande lim, såsom från klistermärken eller tejp. Tillägget av ett fåtal ingredienser blir kallt grädde i en typ av färg, till exempel blanda rengöringsmedel med majsstärkelse, vatten, och karamellfärg är ett enkelt substitut för kommersiella ansiktsmålning produkter.

  • Kall kräm rengöringsmedel avlägsnar skonsamt makeup och tillfälliga tatueringar.
  • Safflorolja kan vara en bas för kalla krämer rengöringsmedel.
  • Kall kräm.