Vad är Skiing?

February 21

Helikopter skidåkning, förkortat heli skidåkning eller helikopterskidåkning, är en spännande vintersport. Heliskiing rekommenderas endast för avancerade åkare, på grund av de större tekniska och fysiska krav inblandade. Heliskiing innebär att man tar en helikopter till en ski plats, för att nå spår som inte är tillgängliga på annat sätt. Av trail skidåkning kan vara ett spännande äventyr, som skidåkare får uppleva högkvalitativ snö i en orörd miljö.

Heliskiing företag specialiserade på utförsåkning resor, ger skidåkare med transport till platsen och upphämtning i andra änden, om det behövs. Vanligtvis endast små grupper av skidåkare tas upp i en tid av säkerhetsskäl, och skidåkare också åtföljs av en guide som är bekant med terrängen. Grupper av fyra till 12 skidåkare kan uppleva branta och ibland farliga skidspår på färsk pudersnö. Sluttningar används för helikopterskidåkning inte tränas, med skidåkare genomför äventyret på egen risk.

Om du funderar på en helikopterskidåkning resa, är det viktigt att du ärligt bedöma din skidåkning förmåga. Om du inte är en erfaren skidåkare, bör du loggar lite mer tid i backen innan du bokar en helikopterskidåkning resa. På ett minimum, du bör ha goda kunskaper i de mest utmanande vägar, topptur, och följande riktningar. Du bör också ha viss utbildning i utomhus överlevnad i fall du blir separerade från gruppen.

Heliskiing bär fler risker än traditionell skidåkning, särskilt risken för lavin. Helikoptern kan störa snötäcket och skapa en potentiell källa för instabilitet. Även om personalen bedömer oftast snön på en regelbunden basis, kan de missa punkter svaghet i snön som skulle fångas på normalt preparerade spår. Företag som erbjuder helikopterskidåkning har också en personal för att övervaka väderförhållanden, och personalen dikterar huruvida skidåkare tillåts att gå ut.

På grund av risken för lavin, måste heliskiers bära transceivrar att använda i nödfall. En transceiver kommer att sända placeringen av en förlorad skidåkare att söka och räddningspersonal. Vissa inkluderar även ledstjärnor för att hjälpa räddningspersonal på natten. I de flesta fall kommer en helikopterskidåkning företag ge transceivers tillsammans med annan specialutrustning för att åka skidor kunder för att garantera deras säkerhet. Dessutom är vissa företag ger grundläggande utbildning i lavinsäkerhet och räddning till sina kunder.

Heliskiing kan bli ett spännande äventyr för den erfarne skidåkaren. Genom att följa grundläggande säkerhetsåtgärder och anvisningar från reseledare, kan heliskiers återvända till lodge i slutet av dagen med spännande historier. Heliskiing är tillgänglig över hela världen, med många helikopterskidåkning resor som erbjuder en möjlighet att se landet som skulle vara annars otillgängliga.

  • Endast erfarna skidåkare bör försöka heliskiing.
  • Det är viktigt att du exakt bedöma din förmåga och skicklighet nivå varelse försöker heliskiing.
  • Heliskiers är flygas till avlägsna platser med helikopter.