Ta bort Tar från din bil

February 18

Någon som någonsin har kört ner en väg som var det arbetas på kan intyga att det faktum att tjära kan vara, och är, till en extremt irriterande och kostsamt sak bort från bilen. Tyvärr, om du inte tar bort tjära från din bil, då du kör risken att få ett allvarligt skadat lack, för att inte tala om att det inte ser attraktiv på minst. Här är hur du kan ta bort det tjära fläcken från din bil, med liten eller ingen skada alls, använder några vanliga hushållsmaterial.

Artiklar:

  • Rena trasor
  • Tvål och vatten
  • Jordnötssmör (gräddig inte chunky), smör, vegetabiliska eller olivolja
  • WD-40, fotogen eller mineralterpentin

Förfarande:

  1. När du har samlat dina rengöringsmedel, är du redo att börja. Börja med att rengöra området som har tjära. Använd tvål och vatten för att rengöra området. Se till att du använder mild, men fast tryck eftersom du inte vill skada lack av bil eller lastbil, för att inte tala orsaka några urgröpningar i glasfiber.
  2. När området har torkat är det nu dags att tillämpa "lyft" agent. Överraskande, någon av dessa husgeråd fungerar, och fungerar riktigt bra. Bara använda jordnötssmör (gräddig inte chunky), vegetabilisk olja, eller vegetabilisk olja på tjära, och låt det sitta i 24 timmar. Detta kommer att mjuka upp tjära nog att du ska kunna ta bort genom att helt enkelt torka bort med en mjuk, ren trasa.
  3. Om ovanstående inte fungerar, då är det dags att gå vidare drastiska åtgärder. Använd antingen WD-40 eller fotogen (ja, fotogen-så ingen rökning medan du gör detta!) På det drabbade området, och låt det sitta i 5 minuter på tjära.
  4. Efter de fem minuter har gått kan du nu torka bort tjäran med en mjuk, ren trasa tills tjäran är borta. När du gör detta, bli inte förvånad om du märker att något vax du har ansökt till bilen har lossnat. Den fotogen och WD-40 är "avfettning" medel, och dessa har en tendens att ta bort vax. Om detta händer, du kommer att behöva ansöka på nytt vax till det drabbade området (s) så att din bil tillbaka till sin forna glans.