Vad är kvinno väpnade Services Integration lagen?

March 3

Kvinno Armed Services Integration Lagen var en milstolpe bit amerikansk lagstiftning som antogs 1948 och undertecknades av president Harry Truman. Enligt lagen fick kvinnor rätt att tjänstgöra som vanliga medlemmar av de väpnade tjänster i USA för första gången. Som sådana var de omfattas av samma regler som gäller för alla servicemembers, och har rätt till samma förmåner, inklusive veteraner förmåner.

Historien om kvinnor i det militära i USA är lika gammal som Amerika självt. Kvinnor slogs i Revolutionära och inbördeskrig, ofta dölja sig själva som män så att de kunde fungera som en del av ordinarie enheter. I den första och andra världskriget, kvinnor serveras i en mängd olika kapaciteter, med kvinnliga servicemembers normalt arbetar i USA för att frigöra manliga medlemmar av militären för service utomlands.

Före godkännande av kvinno Armed Services Integration lagen, kunde de flesta kvinnor bara tjäna i det militära i en nödsituation kapacitet, och de var tvungna att tjänstgöra i särskilda segregerade enheter för bara kvinnor. De enda kvinnorna accepterade in militären för linjetrafik var sjuksköterskor, som tjänstgjort i krig och fredstid. Kvinnor som tog värvning för räddningstjänst kunde inte tjänstgöra i många av de positioner som är öppna för män, och så fort krisen var över, var de släpps, ofta utan fördelar.

Även kvinno Armed Services Integration lagen markerade en viktig seger för amerikanska kvinnor som ville tjänstgöra i militären, fanns det några varningar. Det totala antalet kvinnor i tjänsten maximerad till två procent av den totala, och kampanjer för kvinnor var begränsade till ett visst antal varje år. Kvinno Armed Services Integration lagen hade också en klausul som tillät uppsägning utan orsak, och det begränsade kvinnor från stridsflygplan och fartyg, tillsammans med ett sortiment av stridspositioner.

Som av 2006, kvinnorna utgjorde 15% av Förenta staternas militära. Restriktionerna för kampanjer har hävts, med den första kvinnliga fyrstjärnigt generellt bli nominerad 2008, 60 år efter passagen av kvinno Armed Services Integration lagen. De flesta positioner i det militära är öppna för kvinnor, med undantag för en handfull stridspositioner. Många män och kvinnor har lobbat för en komplett hissen på förbudet mot stridspositioner, med argumentet att kvinnor kan tjäna precis lika effektivt som sina manliga motsvarigheter, och att militären bör driva ett mål för könsneutralitet.

  • Kvinnor var först rätt att tjänstgöra som stammisar i den amerikanska militären under kvinno Armed Services Integration lagen.