Hur definierar Farming Simulator Mod Titel och beskrivningar

February 24

En uppsättning taggar som används för att namn och beskriva dina Farming Simulator mod visas inom modDesc taggen på din mod s modDesc.xml. Innehållet i dessa taggar visas inte i butiken i spelet, men GIANTS Engine fortfarande använder sig av dem. Följande är en kort beskrivning av varje tagg.

  • <Författare>: Den person eller grupp som skapade denna mod. I detta fall bör det vara ditt namn.
  • <Version>: Tilldela ett versionsnummer till din mod är en bra idé. När du släpper en mod, folk har en förväntan att du kommer att hålla det och åtgärda eventuella problem som användarna tycker det. Att ha ett versionsnummer är det enklaste sättet att veta om folk använder den senaste uppdateringen av din mod eller om de använder en gammal.
  • <Title>: Detta är namnet på ditt mod. Du kan lokalisera, eller översätta, ditt mod namn för flera språk.
  • <Description>: Som du kanske tror, ​​är denna tagg en kort beskrivning av ditt mod. Liksom rubriktaggen, kan du också lokalisera beskrivningen. Det kan vara en bara några ord eller en längd på meningar, även om människor tenderar att föredra korthet.
  • <IconFilename>: Du vill att din mod att enkelt väljas med en bild, eller hur? Den här taggen är sökvägen till en bild (PNG eller DDS) som fungerar som en ikon för din mod. Bilden bör vara 256x256 pixlar och, för enkelhetens skull, hålla den i ditt mod ordnade mapp.
  • <Multiplayer>: Den här taggen är lite konstigt eftersom det inte verkar ha en tillhörande sluttagg. Det har bara attributet stöds. Ställ detta attribut till true om din mod är avsedd att arbeta i flerspelarläget och falskt annars.

    När det gäller att stänga taggen, ta en titt i slutet av det och märker snedstreck (/) strax innan större-än (>) symbolen. Detta är en förkortning i XML för "Det finns inget innehåll att bo i denna tagg, bara attribut, så att du kan gå vidare och stänga den här."

Du kanske vill tänka på lokalisering. Farming Simulator är ett spel som är njöt hela världen. I själva verket har det översatts till 12 olika språk. Om du vill att din mod att arbeta fint för alla dessa aktörer, anstränga för att den ska visas i spelarens språk.

För att göra detta, lokalisera titel och beskrivning. Bara linda själva titeln eller beskrivning i en uppsättning taggar som definieras av två bokstäver beteckning för språket (till exempel en för engelska, de för tyska, fr för franska, och så vidare). Om du har en annan titta på prov mod som levereras med Farming Simulator, kan du se att dess modDesc.xml är lokaliserad till engelska och tyska.

Så om du har byggt din egen modDesc.xml tillsammans med denna text, bör du ha något som ser ut ungefär så här:

<? Xml version = "1.0" encoding = "UTF-8" standalone = "no"?>
<ModDesc descVersion = "20">
<Författare> My Name </ author>
<Version> 1.0 </ version>
<Title>
<Sv> Min Mod </ sv>
<De> Mein Mod </ de>
</ Title>
<Description>
<Sv> Min mod beskrivning </ sv>
<De> Meine Mod Beschreibung </ de>
</ Description>
<IconFilename> modIcon.dds </ iconFilename>
<Multiplayer stöds = "true" />
</ ModDesc>

Detta är en början, men det är inte hela sanningen. GIANTS Engine kan vara medveten om din mod, men utan att lägga till det i spelet butiken, har spelaren ingen aning om det finns där.