Vad är FM Antenner?

April 19

FM-antenner är utformade för att dra in signalen från FM-radiokanaler. Det finns en mängd olika inomhus och utomhus FM-antennerna tillgängliga. Den typ av antenn som kommer att ge bäst resultat beror på många faktorer, inklusive avståndet till sändningstornet, mellanliggande hinder som berg eller byggnader, och lokal störning.

För den genomsnittliga storstads lyssnaren, många experter hävdar att en gemensam dipolen trådantenn ger utmärkt mottagning i de flesta fall. Mottagare kommer ofta med fri dipol- FM-antennerna. Den 300ohm koppartråd är innesluten i en rosa plastremsa med leads som löper längs båda kanterna. Längden av den vertikala svansen är oviktig, men är vanligen några meter, slutar vid en föreningspunkt med två vinkelräta armar, som bildar ett "T" -konfiguration. Vapen mått 2'4 "(75cm) vardera, för en total ribban längd 4'9" (150cm). Detta är den idealiska längden för mottagning av FM-bandet.

Generellt är de högre FM-antenner placerade, desto bättre mottagning. Vissa människor väljer att fästa ribban till en svarv för att hålla den stela och göra det lättare att montera på väggen. Om din mottagare är i ett nöjescentrum, kanske du kan dölja antennen genom att montera den på den högsta punkten på baksidan av centrum. Kontrollera mottagningen innan permanent installerar den. Om möjligt, är den bästa vinkeln vinkelrätt mot riktningen av sändningstornet. Till exempel, om stationen är belägen rakt norrut på din position, ändar ribban bör helst peka öst-väst.

Många faktorer kan orsaka störningar i FM-signaler, framför allt i förortsområden. Detta kan minska signalstyrkan och orsaka överhörning eller statisk. Vissa inomhus FM-antenner främjas en utvidgning FM-signalen, men vanligen resulterar detta i att förstärka störningar också, avbryter förmånen.

Om du befinner dig på landsbygden eller på annat sätt blockerat, kan du kräva en starkare antenn med mer gain. För ökad mottagning, kan FM-antenner monteras på taket. Utomhus FM-antenner liknar tv-antenner, och en del har flera element. De enkelriktade flera element antenner ger bästa resultat, enligt många experter. Några vanliga namn för dessa FM-antenner är Rade antenner, collinears och logg periodics. Dessa FM-antenner är monterade högt på en mast.

FM-antenner frambringa makt och klarhet tuners för maximal lyssnarupplevelse. Om du har varit att sätta upp med dålig mottagning, se en expert för att ta reda på vilken FM-antenner kan vara rätt för dig.