Vad är en Egg Wash?

April 27

Ett ägg tvätta är en beläggning appliceras på vissa bakverk och andra livsmedel för att skapa en tydlig finish. Speciellt när det gäller bakning, är det ofta läggs till bröd och godis för att skapa en inglasad utseende. Ägg-borstad brödet kommer också att ha en något mer krispig, gulaktigt skorpa, som ibland är en önskad konsistens i bakning. Det finns flera olika typer av tvätt, som alla har en annan ände inverkan på maten.

En mycket grundläggande ägg tvätta görs genom att helt enkelt lätt att slå ett ägg och borsta den på maten. Andra ingredienser, som mjölk, vatten, eller salt, kan tillsättas för en specifik yta, och ägg också ofta separeras för att göra en tvätt. När man är gjord av hela ägg slagna med salt, kommer det att vara blankt. Tillsatsen av mjölk kommer att orsaka blankhet att bli mer matt, medan vatten kommer att skapa en distinkt bärnstensfärgad yttre beläggning. Oavsett vad andra ingredienser ingår, bör äggen vara så färsk som möjligt.

När bara en äggula användes kommer ytan tenderar att vara blank. Tillsatsen av vatten till en äggula ger en guldfärgad finish, medan grädde eller mjölk kommer att göra det mer mörkbrun. Äggvita, å andra sidan, skapar en krispig yta som kan vara något krackelerad. Typiskt, är färgen mycket ljus, eftersom äggvitor själva är så blek.

Vissa recept ange vilken typ som ska användas, medan andra tillåter kocken att avgöra vilket skulle vara bäst. Förutom att användas som ett slags glasyr, ett ägg tvätta tätar även smaker i, och det kan användas på livsmedel som ägg rullar att täta degen så att de inre ingredienserna inte spiller ut under tillagningen. Slagen ägg och mjölk används ofta på godis som scones, medan en görs med vatten används på aromatiska objekt, som empanadas.

När man förbereder ett ägg tvätta, är det viktigt för kockar att se till att ägget är helt slagen, eftersom bitar av ägget kan störa ytan på den färdiga produkten. Med hjälp av en robust visp kan hjälpa en hel del med detta. Som ingredienser tillsätts, bör ägget att forslas eller vispad till fullo införliva dem. Alla överblivna vätskan ska kasseras eftersom den snabbt kan växa bakterier, och mer kan alltid nygjorda.

  • Ett ägg tvätt kan göras från en äggula och äggvita eller från åtskilda delar av ägget.
  • Mjölk kan tillsättas till ett ägg tvätta.