Vad är en Golden Gecko?

May 7

Den gyllene gecko, eller Gekko ulikovskii, är en liten ödla vars infödda livsmiljö är vietnames regnskogar. Även om denna reptil har gyllengul färg, den har en övervägande grön-brun färg som hjälper den smälter in i sin naturliga miljö. En gyllene gecko kommer att leva för att vara 10 till 15 år gamla och kräver hög luftfuktighet för att förbli friska i fångenskap. Liksom många typer av geckoödlor, kommer denna ödla svans separat om de hanteras hårdhänt. Det kommer att växa tillbaka, men det kommer inte ser exakt likadan ut.

Liksom alla andra geckoödlor, är den gyllene gecko del av Gekkonidae familjen. Denna reptil grupp bor i varma områden runt om i världen och har nära 2.000 kända arter. Den Gekkonidae Familjen är indelad i fem underfamiljer inklusive Aeluroscalabotinae, Diplodactylidae, Ögonlocksgeckoödlor, Gekkoninae och Teratoscincinae. Den gyllene gecko är en del av underfamiljen Gekkoninae, den största gruppen med släkten placerade runt om i världen.

Den manliga gyllene gecko blir mycket ljusare än honan, men det finns lite annat att skilja dem. Ibland kan två små knölar på undersidan av den manliga ses. Hanar kan vara aggressiva mot andra gyllene geckoödlor och bör hållas åtskilda från andra geckoödlor i fångenskap.

Den gyllene gecko ofta hålls som ett hushåll husdjur. Dess ringa storlek och mild sätt gör det lätt reptil att hantera, men överdriven hantering kan placera geckoâ € s hälsa i fara. Vissa gyllene geckoödlor kommer att bita, men de har inte tänder, så risken för skador är minimal. När skrämd, kanske gyllene geckoödlor producerar avföring som har en foul lukt, och de kommer att lämna en silvrig stig längs glasytor deras bur. Om de inte utfodring, kommer gyllene geckoödlor bringar större delen av sin tid med sina klibbiga fötter för att krypa längs sidorna eller toppen av sin behållare.

När hålls i fångenskap, kommer gyllene geckoödlor gör bäst i en högre bur som gör gott om utrymme för klättring. En skärmad topp kommer att göra, men en solid topp kommer bidra till att upprätthålla luftfuktighet. Vattnet bör bytas ofta, och livsmiljö bör misted dagligen. Golden geckoödlor äter syrsor, maskar måltid och mjuka barnmats frukter. En sola ljus bör läggas att ge värme när det behövs, men gyllene geckoödlor inte kräver speciella ultraviolett B belysning.

Geckos är välkomna besökare till de flesta hem i områden i världen som de naturligtvis bebor. De kommer att äta många små insekter och fungerar som naturliga bekämpningsmetoder. Detta är särskilt fördelaktigt i områden där myggor kan sprida sjukdomen snabbt.

  • Golden geckoödlor i fångenskap ofta utfodras syrsor.