Vad kan orsaka diarré och blodig avföring?

April 30

Många olika förhållanden kan orsaka en person att ha diarré och blodig avföring, inklusive matförgiftning, E. coli infektion, tjocktarmscancer, kolon polyper och Crohnâ € s sjukdom. Fastställande av exakta orsaken till dessa symtom kan vara svårt, särskilt för dem med ingen medicinsk utbildning, så kontaktar en läkare är det bästa alternativet för patienter med emissionen. Matförgiftning är bland de mest troliga orsakerna till problemet, tillsammans med E. coli infektion. Även om dessa är vanliga orsaker, kan de fortfarande vara mycket svår, så behandlingsalternativ bör diskuteras med en läkare så snart som möjligt.

Salmonella matförgiftning är en av de främsta orsakerna till diarré och blodig avföring; den kännetecknas av buksmärtor, illamående och feber. Blodet i avföring är ett resultat av den irritation som villkoret orsakar matsmältningssystemet. I allmänhet kommer matförgiftning följden av svampiga ägg eller fjäderfä, men det kan också spridas via avföring från någon smittade med sjukdomen. Även livsmedel inte mottagliga för salmonella kan smittas bereds genom någon med villkoret med partiklar av avföring på hans eller hennes händer.

E. coli är ett annat villkor som kan orsaka diarré med blodig avföring, och det är också oftast överförs via felaktigt beredda livsmedel. Nötkreatur bär E. coli bakterier i sina tarmar, och detta kan föras in i köttfärs och obehandlad mjölk. Pastöriseringsprocessen att kommersiell mjölk går igenom tar bort dessa bakterier, och fullt matlagnings köttfärs kommer att döda E. coli och göra köttet säkert att äta. Symtom på E. coli-infektion börjar runt sju dagar efter den infekterade ämnet har förtärts. De flesta fall kommer att börja med vanliga, vattnig diarré och sedan utvecklas till blodig diarré kort därefter.

Crohnâ € s sjukdom är en annan möjlig orsak till diarré och blodig avföring, och kan vara en farlig och försvagande tillstånd. Sjukdomen uppstår när tarmen blir inflammerad, och kan ofta orsaka svår diarré. Det doesnâ också € t har ett botemedel, men kan generellt hanteras genom medicinering och symtomhantering. Andra tecken på Crohnâ € s sjukdom buksmärtor och undernäring, och villkoret kan få allvarliga komplikationer om de lämnas därhän. Med behandling, men många lider av Crohnâ € s sjukdom kan leva relativt vanliga liv.

Andra villkor kan också leda till diarré och blodig avföring, inklusive koloncancer och kolonpolyper. Tjocktarmscancer är en särskilt allvarligt tillstånd, och specifikt kan identifieras av smala avföring, som orsakas av en blockering i tjocktarmen. Polyper inom kolon kan också orsaka smala avföring, dock, och de flesta förhållanden orsaka viss grad av obehag i magen. Likheten mellan de villkor som är förknippade med diarré och blodig avföring gör en professionell utvärdering nödvändig.

  • Crohns sjukdom är en möjlig orsak till diarré och blodig avföring.
  • Salmonella, en vanlig orsak till matförgiftning, kan orsaka diarré och blodig avföring.
  • Äta rå nötkött kan leda till diarré eller blodig avföring.
  • Att inte riktigt tvätta händerna efter toaletten och före måltider kan orsaka matförgiftning.
  • Diarré och blodig avföring tillsammans med magbesvär kan vara ett tecken på kolon polyper.