Vad är skillnaden mellan Charcoal och Gas Grillar?

March 25

Det finns en stark debatt mellan grillning entusiaster huruvida kolgrillade eller gas grill är bäst. Lär dig mer om de viktigaste skillnaderna mellan dem kommer att hjälpa dig att avgöra vilket som är bäst lämpad för din matlagning utomhus preferenser. I allmänhet, kolgrillade är traditionella, men gas grillar är ofta tros vara renare och bekvämare.

Gasgrillar är populära på grund av användarvänlighet. Tryckknapp tändning och värme kontroller gör matlagning med gas grillar en bris. Du kan förvärma grillen, på ungefär samma sätt som du förvärma ugnen. Gasgrillar får sizzling het på några minuter - bara lägga på dessa biffar, hamburgare eller revben. Om du vill lägga till mer smak till din grill skapelser, lövträ marker ger mat en rökig smak utan rörigt sanering i samband med kol.

Rengöring gas grillar är ganska enkelt. När grillen är kall, ta bort eventuella träflis eller andra smakhöjande poster och torka facket ren. Rengöring resten av grillen är jämförbar med rengöring en ugn. Vrid gasen upp till den högsta inställningen, stäng grillens lock och låt den värmas upp för en stund; sedan stänga av den. När grillen har fått en chans att svalna, torka av rack med en fuktad trasa. Om racket behöver ytterligare rengöring, skrapa den med en grillborste sedan torka den igen.

Kolgrillade, å andra sidan, kräver lite mer ansträngning än gas grillar. Precis rätt mängd kol och startolja ska användas för att skapa den perfekta branden. Fluid bör tillåtas att bränna bort för att hindra röken från att förstöra maten, men kolen får inte bränna för länge, eller det kommer inte finnas tillräckligt med värme kvar att laga maten. För vissa, få allt precis rätt är en del av njutningen av träkol matlagning.

Rengöring kolgrillade kan vara rörigt, och görs bäst med en stålborste innan maten har en chans att svalna och stelna på racket. I vissa fall, om grillen har samlat en uppbyggnad, kommer det att bli nödvändigt att skapa en varm eld i BBQ att bränna bort maten. Kolgrillade kräver ofta lite mer skrapning och avtorkning än gasgrillar.

Det finns vissa faror med kolgrillade, såsom flygande glöd i blåsiga förhållanden; eller, om de används i trånga utrymmen, kolmonoxidförgiftning. Kolgrillade får aldrig användas inomhus, oavsett hur väl ventilerat område kan vara. Gasgrillar har sina egna risker. Gasläckor och andra gas linje frågor kan potentiellt orsaka explosioner eller bränder. Ett sätt att minimera risken med gas grillar är att kontrollera dem ordentligt före varje användning.

Både kolgrillade och gasgrillar måste användas med sunt förnuft och omsorg. Läs och följ alla tillverkarens anvisningar och försiktighetsåtgärder. Även om du kanske föredrar antingen en kol eller gasgrill, två saker är säkra: de är både roligt och de kan både koka upp en välsmakande måltid.

  • Heta kolbriketter i en grill.
  • En grillad biff.