Identifiera populära fotbolls formationer

March 24

I fotboll, formationer är vägen ett lag ställer upp sitt försvar, mittfält och framåt linje i början av matchen. Men fotboll är en vätske sport, och under spelets gång, kan en mittfältare bli framåt för fem eller tio minuter och sedan återvända till sin ursprungliga position. Eller, likaså kan en framåt komma tillbaka för att försvara.

När man talar om formationer, är backar listas först, följt av mittfältare och sedan framåt. Till exempel har en 4-2-4 formation fyra backar, två mittfältare, och fyra framåt. Målvakter arenâ € t räknas eftersom deras är en position som Hasna € t förändrats under åren.

I verkligheten kan man producera dussintals formationer på grund av den matematiska möjligheter. Här är två av de mest populära formationer.

Den 4-2-4

Den 4-2-4 formation är det mest kränkande sinnade i modern tid. För att dra nytta av denna formation, måste begåvade och skickliga mittfältare och forwards slå tidigt och hålla bollen under långa perioder eftersom trycket är på mittfältet och försvaret big-time när oppositionen besitter bollen.

Identifiera populära fotbolls formationer

Den 3-5-2

Todayâ € s spel vinns eller förloras på mittfältet, vilket är anledningen till 3-5-2 formation är populärt. Ett lag som doesnâ € t har sitt mittfält i toppskick lider i bollinnehav och målchanser. Så många tränare gillar att använda så många som fem mittfältare, även om två externa mittfältare kan ha mer defensiva ansvar än sina kompisar.

Identifiera populära fotbolls formationer