Vad är en Power Tiller?

April 2

En makt rorkult, även kallad en roterande rorkult, rototiller, jordfräs, eller roterande hacka eller plog, är en anordning som används för att odla jorden. Denna maskin har pinnar eller blad som roterar för att slå jorden med hjälp av en motor. Kraftjordfräsar kan vara självgående eller en bilaga bakom en traktor. Pull-bakom kraftjordfräsar vanligtvis drivs av en anslutning till traktorns motor, medan självgående kraftjordfräsar har egna motorer. I vissa länder kan en effekt rorkult också vara en två-hjultraktor, som kan ha andra tillbehör och funktioner bortsett från att odla jorden.

Kraft rorkulten uppfanns i början av nittonhundratalet för att ersätta manuell plöjning. Kraftjordfräsar har i allmänhet små, en till fem hästkrafter motorer som vanligtvis tar bensin eller en blandning av bensin och olja. De är utformade för att driva framåt långsamt och för att möjliggöra för användaren att bestämma friktionen genom att höja och sänka styret. Som en säkerhetsåtgärd, kan de flesta kraftjordfräsar driva bara framåt och inte bakåt.

Prissättning för kraftjordfräsar varierar kraftigt, beroende på storlek, hästkrafter, varumärke och kvalitet. De flesta byggvaruhus ger kunderna möjlighet att hyra kraftjordfräsar för engångsanvändning. Personer som regelbundet upprätthålla en stor trädgård kan finna att helt enkelt köpa en kraft rorkulten är mer ekonomiskt än att hyra en flera gånger om året, dock. Prissättning kan också bero på om maskinen är en front-tine eller bak-tine rorkult, bak-tine sort ofta vara dyrare valet.

Kraftjordfräsar lindra den tuffa fysiska arbetsintensivt svarvning, luftning, och odla marken. De har många användningsområden förutom att helt enkelt vända jord, dock, såsom ogräsrensning, trench bildning, matjord och gödselspridare, och trädgården eller blomstersäng bildning. De bästa power jordfräsar är små i storlek och låg vikt för enkel hantering, och har en låg tyngdpunkt, justerbar hastighet, låg bränsleförbrukning, och justerbara styret.

Rensa området stenar, pinnar och annat skräp är en bra idé innan du använder ström rorkulten. Användare bör bära långbyxor, skyddsglasögon och hörselskydd vid arbete rorkulten. Före tankning, bör användarna vänta tills rorkulten har svalnat.

Precis som alla andra motordrivna gräsmatta utrustning, makt jordfräsar kräver ett visst mått av underhåll. Tömning av bränsle och följa eventuella andra anvisningar från tillverkaren när de förbereder för att lagra rorkulten under den kalla årstiden är viktigt att förlänga rorkulten livslängd. Med lite omsorg, kan en effekt rorkult pågå i ett decennium eller ännu längre.

  • Kraftjordfräsar har roterande pinnar som odlar marken.
  • Bakre-pinnfräsar har skär pinnar monterade bakom hjulen.
  • Kraftjordfräsar kan komma i mycket små storlekar.