Vad är kalvkött köttbullar?

March 13

Kalvkött köttbullar är en traditionell maträtt, främst från italienska köket, som består av botten kalvkött formas till sfäriska boll former och kokta. Kalvkött är kött från mycket unga nötkreatur och liknar vanlig nötkött. Den har en ljusrosa färg, dock, och en mindre robust, mer delikat smak än nötkött. Köttbullar görs vanligtvis genom att blanda det råa köttfärs med kryddor och någon form av bindemedel, som ägg och bröd eller kracker smulor. Blandningen rullas till kulor och kan kokas på en mängd olika sätt.

Recept för köttbullar är nästan lika varierande som de kockar som gör dem, och även om det är lätt att snabbt hitta dussintals kalvkött Köttbulle recept på internet, de flesta delar några grundläggande egenskaper. Först bland dessa är en tillit till kalvkött. Kalvkött köttbullar måste göras främst från marken kalvkött, även om vissa recept kan kräva en kombination med annat kött, till exempel regelbunden köttfärs eller hackat fläskkött. Om kalvkött är inte det primära köttingrediens, men de kanske inte riktigt kallas kalvkött köttbullar.

En annan vanlig egenskap hos alla kalvkött Köttbulle recept är bindemedlet som hjälper köttbullarna bibehålla sin form och håller ihop under tillagningen. Det är nästan alltid en blandning av ägg och någon form av stärkelse, såsom bröd eller kracker smulor, fastän andra är möjliga, såsom par-kokt ris eller ens torkade potatisflingor. Dessa blandas med det råa köttet innan bollarna bildas.

Kryddor är en viktig del av alla kalvkött köttbulle recept. De flesta köttbullar är väl kryddat, vanligtvis med salt och peppar och kanske salta örter som persilja, timjan och oregano. Vitlök är en annan vanlig krydda också. Vissa recept kräver andra ingredienser som strimlad parmesanost, malet svamp eller ens en kub av ost, fyllda i mitten. Kalvkött köttbullar är oftast mindre tungt kryddat än andra köttbullar på grund av köttets mer delikat smak.

Matlagning tekniker för kalvkött köttbullar inkluderar bryna i en stekpanna, pan-stekning, och till och med fritering. Köttbullar kan formas till varje önskad storlek, men större köttbullar vanligen brynt eller stekt sedan färdig genom att koka eller bakning i någon form av vätska. Regelbundna köttbullar gjorda av köttfärs eller fläsk serveras vanligtvis i en rik tomatsås typiska italienska rätter och kalvkött köttbullar kan förvisso serveras på detta sätt. Många kockar föredrar att tjäna dem på andra sätt, men för att undvika den starka smaken av tomatsås från dölja smaken av kalvkött. De kan serveras med karamelliserad lök, i soppa, eller med lättare grädde eller vitt vin såser, till exempel.