Vad är Silver Needle Tea?

March 16

Silver Needle te, även känd som Bai Hao Yinzhen, är en känslig, höggradig kinesiska dryck. En söt vitt te, är Silver Needle te gjort av mycket anbud teblad, och anses vara en av de mest vördade kinesiska teer. Lätt nötaktig och subtila, det är en populär gourmet dessert te.

Vit Silver Needle te först ut för bryggning 1891. Unga, är köttiga, ljusa knoppar valt att göra te. Under valet, skördare välja de mest enhetliga former, utan blad eller stjälkar, för att säkerställa den resulte delikat, blek brygga te är känd för. Som med andra vita teer, är knopparna vissnade och minimalt oxideras för att förlora den naturliga smaken av grönt te.

Full av antioxidanter, är Silver Needle anses vara en mycket känslig, lugnande te. Olika studier har kopplat det till medhjälp ämnesomsättningen, vilket minskar risken för cancer, och förbättra immunförsvaret. Liksom alla vita teer, är Silver Needle te också vara en bra produkt för hydrating huden och kroppen, ibland resulterande i en anti-aging effekt.

Låg i koffein, är Silver Needle te mindre bearbetad än grönt te. På grund av detta har den en högre katekin koncentration, vilket gör det en starkare antibakteriell och antiviral dryck. Den innehåller också höga halter av aminosyran Theanin, vilket gör det en mild relaxe samt en humör förstärkare. Vita teer som Silver Needle kan också innehålla mindre fluor än andra teer. Silver Needle innehåller inga kalorier, sötningsmedel, fett eller kolhydrater.

En av de mest sällsynta teer i världen, är Silver Needle samlat bara några dagar varje år. Allmänhet Bai Hao Yinzhen plockas från mitten av mars till början av april i Fuding och Zhenhe distrikt i Fujian-provinsen i Kina. Detta för att säkerställa oskadade, oöppnade knoppar från frånvaron av regn. På grund av dess sällsynthet och val val, kan Silver Needle te vara dyrare än andra teer.

Medan många te instruktioner råda alkoholiserade att brygga produkten enligt önskemål, har Silver Needle te strikta rekommenderade brygg instruktioner för att producera den bästa kvaliteten drycken. Dessa inkluderar brygga te på 180 grader Fahrenheit (82,2 grader) i tre minuter. Den rekommenderade mängden är en tesked (fem milliliter) av te per sex uns (177,4 milliliter) vatten som används. För att möjliggöra fullständig smaker av te att utveckla, kan drycken bryggas i upp till tio minuter.

  • Silver nål te kommer från Fujian provinsen i Kina.
  • Silver Needle te är en av de mest sällsynta teer i världen.
  • Silver Needle te är mindre behandlade än grönt te.