Vilka är några gula Buskar?

April 22

Människor som vill lysa upp en blomsterträdgård eller landskaps i deras gård kan lägga till en mängd gula buskar. Den gula färgen ger generellt en person känslan av glädje, som påminner dem om en ljus, solig dag. Lägga gula buskar till någon blomsterträdgård eller landskaps kan lysa och ge energi till trädgård plats och eventuellt ditt humör.

Det finns många olika typer av gula buskar tillgängliga. Även om det finns några buskar som har gula blad, andra buskar bär gröna blad med gula blommor i en rad olika former och storlekar. Den gula kvist hundkäx är känd för sin klargula stam som sticker ut fint på vintern.

Corallina compacta, allmänt känd som den kompakta korall berberis, är en mindre buske som växer över marken och bara uppgår till högst 6-12 inches (15-30 cm) i höjd. Denna buske är mycket lågt underhåll och tål torka mycket väl. Den växer bra i halvskugga till full sol. Det är en taggig buske med korallfärgade knoppar som är öppna för ljusa gulaktiga-orange blommor som senare vända sig till bär på hösten.

Berberis thunberggii, allmänt känd som Golden Nugget, är en mindre buske som växer som en marktäckare också, bara når höjder 6-12 inches (15-30 cm) och sprider omkring 1-3 fot (30-91 centimeter) bred. Det kräver måttlig underhåll och behöver fukt i jorden för att växa, frodas i partiell skugga till full sol. Denna lövfällande buske växer långsamt och fungerar utmärkt som en gränsanläggning. Denna buske är känd för att ha problem med olika kvalster, insekter och japanska vivlar.

Harris, som vanligtvis kallas den scotch kvasten, är en större blommande buske. Den växer i intervallen 3-6 fot (0,91-1,83 meter) i höjd med en lika stor mängd bredd. Denna buske växer ganska aggressivt och gillar torra till fuktig jord med endast full sol. Denna gula busk blom kluster av gula blommor och fungerar utmärkt som en gräns eller i en container. Det kan planteras vid vägkanten och används för att ge avskildhet.

Courtasol, mer känd som den Forsythia eller Gold Tide , kräver väldigt lite underhåll med små mängder fukt i marken. Den växer till höjder av endast 1-3 fot (0,30-0,91 meter) hög och sedan sprider sig över marken. Den trivs i halvskugga till full sol och fungerar bra för marken täcker i sängar och gränserna eller på sluttningar och backar. Detta är en mycket tuff buske, och blommorna blommar bäst i fullt solljus.

Kolgold, även känd som Forsythia Eller Magical Gold, tål torka ganska bra, kräver mycket lite underhåll. Det kan växa ganska lång för höjder 3-6 fot (0,91-1,83 meter) med samma bredd. Den trivs i endast den fullt solljus och växer i klumpar. Denna buske gör en stor häck eller en perfekt samlingspunkt i en blomsterträdgård.

Brigadoon, som vanligtvis kallas Arons skägg eller johannesört, växer ungefär 1-3 fot (0,30-0,91 meter) hög och endast 2 fot (0,61 meter) breda. Den sprider ganska snabbt och gör en stor marktäckare när planterade tillsammans i grupper. Denna buske är faktiskt en ört som tål värme bra och kräver inte mycket underhåll när den odlas i halvskugga till full sol. Brigadoon blommar luddiga gula blommor och de små ovala blad ser gulorange i solljuset.

Flaviramea, mer allmänt kallas gul kvist hundkäx, växer 6-8 fot (1,83-2,44 meter) lång och kan spridas 7-9 fot (2,13-2,74 meter) bred. Barken är den gula delen av denna buske, och bark och kvistar växer den ljusaste när den odlas i full sol. Denna buske växer bra i våta fläckar som skogsmark trädgårdar och inte behöver väldränerad jord som de flesta växter. Den gula kvist hundkäx kan odlas på bank eller användas som förlaga anläggning. Vita bär och blommor blomma på våren med bären locka en hel del fåglar.

Andra gula buskar kan inkludera gula rosenbuskar och azalea buskar. Det finns flera gula buskar tillgängliga att välja mellan. Saker att tänka på när man väljer en gul buske är där det kommer att planteras och odlas och klimatet där du bor. Andra viktiga saker att tänka på är de olika typer av blommor den blommar, hur mycket gul färg du vill ha på buske, och om du vill det gula lysa igenom din trädgård på våren och sommaren eller under vintertid när allt annat har dött ut och bli matt.