Vad är Cold Cream?

April 17

Kall kräm är en emulsion av fetter och vatten som kan användas för att rengöra och mjukgöra huden. Traditionellt har den använts för att ta bort smink försiktigt i slutet av dagen, och det kan också användas för att mjuka upp hård hud på knän och armbågar eller för att hålla huden skyddas från hårda vintervädret. Många droghandel och leverantörer skönhet säljer grädde, ofta i en mängd olika stilar; olika märken har olika ingredienser, och vissa människor experimentera med flera innan du hittar en som fungerar bäst.

Begreppet kall grädde är ganska gamla. Kredit för uppfinningen ges vanligen till Galenos, en andra århundradet grekisk läkare som utvecklat en emulsion av bivax, olja, rosenblad och vatten. Krämen var utformad för att återfukta och konditionera ansiktet, och att hjälpa till att avlägsna den hårda makeup av perioden. I vissa regioner är denna produkt som kallas "gräddan av Galen" eller "Galenos cream" i en hänvisning till detta; "kalla" i namnet kommer från den svala, uppfriskande känsla av att det lämnar efter sig.

Det finns flera sätt att använda kall grädde. För att ta bort smink, är ett tunt lager sprids i ansiktet, får sitta en stund, och sedan torkas av. Vävnader eller tvättlappar kan användas för att ta bort den. De fuktgivande medel i grädden kommer att påverka ansiktet och hjälpa den återhämta sig från hårda skönhetsprodukter.

Kall kräm kan också lämnas på oroshärdar över natten; vissa kvinnor, till exempel, gnid in huden innan sängen, torka bort det på morgonen, och det kan bäras med handskar eller strumpor för att konditionera fötter och händer också. Det används också i vissa huskurer; en klassisk botemedel mot fjällande armbågar är en blandning av denna kräm och mark havre, gnuggade försiktigt in i huden och sedan torkas eller sköljas bort.

Oljorna i vissa produkter kan lämna huden känns fet, så att folk med fet hud kanske vill ta ett pass på denna kräm om de inte har införts för att ett varumärke som inte lämnar en oljig känsla. Krämer kan doftande eller oparfymerad, beroende på önskemål, och de oljor som används kan variera mycket. De flesta företag använder inte olivolja rekommenderas av Galenos, till exempel, eftersom det kan härsknar snabbt. Generellt kall kräm håller väl vid rumstemperatur, och det bör inte gå dåligt såvida klimatet är extremt varm eller föroreningar införs till behållaren.

  • Kall kräm är en blandning av fetter och vatten som används på huden.
  • En klassisk botemedel för torra armbågar är en blandning av kalla grädde och jord havre.
  • Svamp kan användas för att avlägsna kall grädde.
  • Kall grädde traditionellt använts som en makeup remover.