Vad är ett presentkort bluff?

April 19

Tyvärr har vissa människor använder sin kreativitet för att hitta sätt att stjäla från andra istället för att komma med välrenommerade sätt att göra en vinst. Exempel på detta fenomen inkluderar presentkort bedrägerier. När du köper shoppa kort att ge bort i present, det finns några saker att tänka på för att undvika att bli offer för sådana bedrägerier.

För det första är det bättre att köpa kort direkt från en butik än från en webbplats, särskilt om din dator inte är mycket säker. Siffrorna på kortet kan avlyssnas. Även om detta doesnâ € t ske, kan en postas kortet stulet. Tjuvar titta ofta mail för värdefulla föremål, speciellt runt helgerna, vilket kan ge en möjlighet att begå gåva kortbedrägerier.

Vid köp shoppa kort i en butik, kom ihåg att de inom räckhåll för kunderna är oftast de mest sårbara för presentkort bedrägerier. En bedräglig individ kan helt enkelt skriva ner siffrorna på nya korten och sedan fortsätta att ringa hjälpcentret för att se när man har aktiverats. Han eller hon kan sedan använda detta nummer för att göra inköp på nätet. När du eller någon du har gett ett presentkort till försök att använda det, kan balansen ligga långt under det förväntade beloppet, om inte maxade ut helt.

Andra metoder för presentkortet bedrägerier inkluderar kopplingskort som kommer i dekorativa innehavarna eller kuvert. Denna typ har ofta av streckkoden på baksidan av kuvertet. En bedragare kan helt enkelt ta bort det nya kortet och placera ett gammalt insidan. När kassörskan ringer upp det, är det nya kortet aktiveras med det belopp du ombedd att ha laddat på kortet. Den bedragare har tillgång till de pengarna och kortet du har är värdelös.

Om du köper ett presentkort från ett rack, be kassörskan att kontrollera antalet på kortet mot streckkoden. Du kan också be kassörskan att omedelbart kontrollera saldot och se till att rätt mängd är på kortet du köpt. Se till personliga identifieringsnummer inte utsätts, eftersom det kan vara ett tecken på presentkorts bedrägerier.

Många kort inkluderar ett avgiftsfritt nummer på ryggen och andra ger en webbplats där du kan registrera ditt kort. Du kan ringa eller logga in för att kontrollera saldot, eller rapportera förlorade eller stulna kort samt presentkort bedrägerier. Var noga med att hålla ditt kvitto, och om du tror att du eller någon du känner har tagits av bedrägerier, rapportera förlusten så snart som möjligt genom att ringa eller besöka storeâ € s webbplats.

Stöld och bedrägeri är inte de enda presentkort bedrägerier där ute. Vissa butiker placerar också ett utgångsdatum på kort som du kanske inte märker. Om mottagaren doesnâ € t använda kortet i den tilldelade tiden, han eller hon kommer att förlora hela beloppet, även om hans eller hennes avsedda inköpen kontantkort. Vissa stater har stiftat lagar som förbjuder utgångsdatum på kontantkort och presentkort. Vissa tillåter det först efter fem år eller mer, och många säkerställa att återförsäljarna ger full redovisning av utgångspolitiken. Ändå är det klokt att kolla upp det och att följa dessa andra tips så att folk inte kan dra nytta av dig om du köper presentkort.

  • Tjuvar titta ofta mail för värdefulla föremål, speciellt runt helgerna, vilket kan ge en möjlighet att begå gåva kortbedrägerier.
  • Köpa gåvor kort direkt från en butik kan förebygga presentkort bedrägerier.
  • Köpa presentkort från kända kedjor kan hjälpa mot bedrägerier.
  • Någon kan använda en annan persons presentkort för online köp.