Vad är en Geocaching Log?

June 18

En geocaching logg är ett rekord som används i tidsfördriv, eller spel, för geocaching. Geocaching är en modern skattjakt, eller omgång hide-and-seek, som använder en GPS för att hitta skatten eller skatter i jakten. Som ett resultat, är dessa spel generellt spelas på en mycket större skala än sina föregångare. En geocaching logg, även känd som en geocaching loggbok, är i allmänhet ett register över vem nådde geocache, även känd som en cache - behållaren som fungerar som mål för jakten. Cachar håller vanligtvis geocaching loggen och ibland de kommer att hålla några prydnadssaker för framgångsrika jägare. Online geocaching loggböcker tjänar oftast i syfte att rapportera misslyckandet med att hitta en geocache.

Matt Stum myntade ordet geocaching under 2000 från geo som betyder "jord" och cache som betyder "en plats för tillfällig förvaring." Spelet, som beror på användningen av Global Positioning System (GPS), var inte möjligt förrän 2000. Innan till 2000 hade GPS avläsningar bara varit korrekt till 300 fot (91,44 m); denna begränsning infördes i syfte att militära och statspapper. År 2000 var dock politiken förändrats, och avläsningar blev korrekt, inom ett område av 6 till 20 fot (1,83 till 6,1 m).

Dave Ulmer, en GPS-entusiast, bestämde sig för att testa kvaliteten på den nya GPS. Han gömde en geocache, eller cache, vilket var jakten skatt. Sedan han gav några instruktioner för andra att följa för att lokalisera geocache med hjälp av GPS. Under tre dagar, hade två personer tyckte det. Ägaren cache och de två arbetssökande var de tre första geocachare - människor som skapar och söka efter geocacher.

Som tidsfördriv utvecklats och spridning, blev geocaching loggen en integrerad del av processen. I själva verket, ibland en geocache består endast av loggboken, i vilket fall kan det betecknas som en microcache. Medan geocache priser eller prydnadssaker, om de ingår, är i allmänhet placeras i en vattentät behållare, eller ibland en zip-top väska, rekommenderas att geocaching loggen vara dubbel säckar för skydd mot väder och vind. I vilket fall, den person som sätter geocache karakteristiskt gör den första posten i geocaching logg där koordinaterna för cachen, på minimum.

Människor som hittar en cache utbyta vanligtvis en prydnadssak eller pris som de har fört tillsammans med en de hittar i cachen och använda geocaching loggen för att spela in det faktum att de hittat cachen. De kan också registrera uppgifter om sitt sökande och eventuella komplimanger de har för den person som den eller problem de stött på i sitt sökande. Det finns några speciella förkortningar som används i geocaching loggar. Den person som är först att hitta cachen, motsvarar detta i sin loggpost med förkortningen FTF. De som vill tacka cache ägaren får förkorta frasen "tack för cache" som TFTC. En annan akronym används när en person inte byta ett pris står för "tog ingenting; lämnat något, "förkortat TNLN.

Vissa geocachare använda online geocaching loggar. Dessa är särskilt användbara för inspelning misslyckandet att hitta en geocache, vilket indikeras av frasen "hittade inte" och förkortat akronymen DNF. En cache ägare som tar emot ett sådant meddelande kommer generellt kontrollera om cachen har rubbats eller avlägsnats.