Vilka är de olika mediciner för en stel nacke?

May 14

En stel nacke är ett tillstånd där en persons försök att flytta hans eller hennes hals orsaka smärta som förhindrar att ha ett komplett utbud av rörelse i nacken. Neck frågor av detta slag kan uppstå till följd av en olycka eller som ett svar på en annan medicinskt tillstånd. En person med en stel nacke kanske inte kunna vända hans eller hennes hals fullt och kan behöva vrida hela hans eller hennes kropp i stället när man tittar på något. Det finns många receptbelagda och receptfria mediciner för en stel nacke. Behandlingar kan innefatta ibuprofen, varma eller kalla förpackningar och receptbelagda läkemedel.

Over-the-counter smärtstillande medel för en stel nacke inkluderar ibuprofen och paracetamol. Dessa mediciner för en stel nacke bör bidra med smärta om halsen problemet orsakas av motion eller annan vardaglig aktivitet. Smärta sjuka bör ta medicinen enligt anvisningarna på flaskan och bör inte överstiga den rekommenderade dosen. Om medicineringen inte hjälper, bör personen med stel nacke boka tid för att träffa en läkare.

En annan populär behandling för en stel nacke är användningen av värme eller is. Is kan användas under den första dagen eller två av smärtbehandling för att minska svullnad. Efter is terapi, kan värmen användas för att koppla nacken. Att ta en varm dusch är ett annat sätt en person med en stel nacke kan hitta lindring. Smärta lider också kan använda en värmedyna appliceras direkt på halsen.

Receptbelagda mediciner för en stel nacke kan förskrivas när stel nacke är ett resultat av en allvarlig olycka, till exempel en bilolycka. En person som upplever en stel nacke direkt efter en olycka bör gå till sjukhuset för att undersökas. En läkare kan vilja förskriva en anti-inflammatorisk medicin eller några dagar med narkotiska smärtstillande medel.

Allvarliga infektioner, såsom hjärnhinneinflammation, kan också orsaka en stel nacke. Antibiotika mediciner för en stel nacke orsakade av hjärnhinneinflammation är avgörande. Vänster obehandlade, hjärnhinneinflammation kan orsaka hjärnskador eller till och med leda till döden.

Kronisk, men inte livshotande tillstånd såsom fibromyalgi kan också orsaka nacksmärta. Fibromyalgi kan orsaka stelhet och stickande smärtor på många platser i hela kroppen, inklusive nacken. Antidepressiva läkemedel kan förskrivas till fibromyalgipatienter, som kan dra nytta av droger "smärtblockerande egenskaper. Muskelavslappnande och narkotiska läkemedel även kan förskrivas med måtta till kronisk nacksmärta drabbade att hjälpa dem att hitta lindring.

  • Över disk mediciner kan vara till hjälp om en stel nacke orsakas av träning eller dagliga aktiviteter.
  • Nacksmärta kommer hindra en person från att ha fullt rörelseomfång i nacken.
  • Det finns ett antal läkemedel för en stel nacke.
  • En stel nacke kan orsakas av hjärnhinneinflammation.
  • Om en stel nacke är resultatet av en allvarlig fysisk skada, får recept styrka medicinering ordineras.