Vad är Fry Jacks?

May 16

Fry uttagen är en stapelvara i Beliziska köket: läckra gyllene och smulig stekt deg. De är mycket lik den i New Orleans munk, stekt bröd, och till Latinamerika sopapillas (växelvis stavas sopaipilla), som är tillverkade med flour tortillas, och ofta toppad med kanel, honung och vispgrädde. Ibland ynglen uttaget kallas munk utan strösocker, eftersom de vanligtvis toppad med antingen honung eller sylt, eller serveras som en frukost mat med salta tillbehör som bönor, bacon och ägg.

Grundläggande fry jacks är gjorda av enkla recept som kombinerar förkortning, mjöl, vatten, salt och bakpulver. Degen sedan snabbt stekt i het olja, vilket gör att degen att stiga något, och producerar ett krispigt, krispiga, gyllenbrun rektangel eller triangel. När sopapillas utformas får tortillas skivas, eller de kan vara stekt hela, med tortilla blir pösiga och krispiga som kockar i den heta oljan.

Även fry jacks jämförs ofta med beignets kan de skilja sig åt i ingredienser. I New Orleans, två typer av beignets är populära. Vissa använder Branddeg, som kan innehålla ägg, och andra använder en jäst deg, vilket skapar en mycket högre ökning. Dock är ganska liten mängden skillnaden mellan fry jacks och beignets, och många människor skulle gärna ha antingen eftersom båda livsmedel är mycket beröm av älskare av stekt mat.

En annan skillnad mellan fry jacks och beignets är pålägg. Beignets är nästan alltid serveras med florsocker, men fry jacks brukar delas in i två kategorier: de som toppade med sylt eller honung, och de toppade med refried bönor. På detta sätt är det yngel uttaget mycket mer lika sopapilla, som också inte kan delges en efterrätt, men som del av en entrée. Naturligtvis många människor inte äter fry jacks eller beignets som en efterrätt, men som frukost eller en del av en förmiddagen mellanmål.

För människor i vet om denna läckra stekt bröd från Belize, det finns ett antal varianter som får strålande recensioner. Groblad och mango typer nämns med vördnad. En annan Belize frukost favorit är Johnny kakor, mycket lik steka uttagen i ingredienser, men bakad i stället för stekt. Båda bröd kan innehålla ister, men trenderna idag har fler kockar ersätter ister med vegetabiliska förkortning eller vegetabilisk olja.

  • Fry jack bröd kräver ofta ister.