Vad är Glasfiber Tape?

March 20

Den "plast kontra papper" debatten inte bara ske i snabbköps linjer. Den som installerar Gips för en levande har förmodligen flyttat in antingen papperstejp eller glasfiber tejp lägret. Sällan finns det en medelväg.

Ingen kan förneka att glasfiber band har användningsområden långt utanför täcka upp lederna i väggskivor. Som består av tvinnade trådar av glasfiber vävda i rät vinkel mot varandra, dess motstånd mot höga temperaturer gör den idealisk för att linda elkabel. Det är också bandet i valet för de aficionados av hemlagade raketer, som använder det för att säkra centreringarna till huvudröret, och har utvecklats till en fixtur på sjukhus och läkarmottagningar, speciellt för användning på avgjutningar och bandage.

Säljs i ett antal bredder, är i allmänhet lättare att använda än sina papper motsvarighet här bandet. Med den självhäftande sidan nedåt, lånar dess flexibilitet sig att forma till formen på vad det täcker eller säkra. Det har också vävt kanter för att förhindra repar upp sig. Vissa glasfiber tejp har belagts med olika typer av flytande polymerer eller plast, och ett amerikanskt företag har även utarbetat en metod för att impregnera den med en form av gummi.

Den draghållfasthet glasfiber tejp gör det nog tufft för användning på bevattningsledningar, rörledningar och avloppsledningar. Fördelen med detta scenario är att den inte ruttnar när den utsätts för ständig fukt. Den belagda typen är speciellt okänslig för väder och vind.

De drywall installatörer som föredrar papper noterar att glasfiber tejp tenderar att "vicka" någon gång efter att den är belagd med "lera" för att täcka ett gemensamt, dels därför sin porösa ytan inte alltid ger en sömlös anslutning. Resultatet, i vissa fall, finns en spricka som blir synlig i denna söm. Å andra sidan är många av dessa samma entreprenörer har hög beröm för bandet i samband med papper för reparationer. Den glasfiber appliceras först, då mer lera, då papper för bildning av en fastare bindning.

  • Fibergkass taoe används ofta på Wallboard lederna.