Vad är en strykbräda Top?

December 16

En strykbräda toppen är en plan yta som används för strykning. Det kan göras av metall eller trä. Det har normalt en rundad rektangulär form som är något smalare på den ena änden än den andra. Strykbräda toppar kan vara en del av en enhet som är bärbar med benen nedan, fäst vid en dörr eller annan stationär position på gångjärn eller permanent placerad ovanpå ett skåp eller annan möbel.

De flesta strykbräda toppar har stoppning och en värme säkert lock som kläder, tyg eller andra sängkläder kan strykas. Den typiska storleken på en strykbräda topp är 42 till 54 inches (omkring 106 till 137 cm) i längd. Anpassad strykbräda toppar kan vara ännu större.

Metall strykbräda toppar ofta är gjorda av aluminium. De har hål över den plana aluminiumytan som tillåter värmeavledning under en stryksession. En metallstrykbräda topp har ett tjockare stoppning och tyg lock för att minska värmen som byggs upp under en användare stryk på det.

Trä strykbräda toppar är tyngre än deras metall motsvarigheter. Träet toppen bör göras av plywood eller massivträ bitar. Spånskiva kan bryta isär över tiden på grund av den upprepade införandet av ånga på strykbrädan toppen under användning. Plywood som är 0,5 inches (1,27 cm) tjock är en bra tjocklek för träskiva, eftersom det kommer att vara lätt nog att de flesta människor kan lyfta den.

Många människor som Iron regelbundet Gör egna strykbräda toppar. Dessa toppar antingen passar ovanpå en vanlig strykbräda, kan placeras på en möbel eller är permanent fäst på möbler eller en vägg. Dessa anpassade strykbräda toppar vanligtvis görs större än vanliga strykbräda toppar för att ge användaren mer utrymme till järn. Detta extra utrymme kan rymma en större bit tyg och en anpassad topp även kan användas som en skärbräda.

Dessa anpassade toppar är utrustade med bomull vadd och bomull muslin på stryk delen av styrelsen, och vadd och muslin sedan sträcks över baksidan av kortet och häftas fast. När styrelsen toppen behöver ett nytt lock, kan färska muslin placeras ovanpå det som redan täcker strykbräda toppen. Många användare placera en skärmatta ovanpå denna strykbräda topp i syfte att använda den för att skära tyget på en större och mer stabil yta.

  • Bottnen av ett strykjärn.
  • Ett strykjärn.