Vad är Jamaican Pepparkorn?

December 15

Odlas i tropiska platser, är den jamaicanska pepparkorn mer känd som kryddpeppar. Som sådan, jamaicanska pepparkorn rankas bland en av de mest populära kryddor i världen. Medan kallad en pepparkorn, är den faktiska storleken på jamaicanska pepparkorn mycket större än de vanliga svarta pepparkorn. Typiska exempel på jamaicanska pepparkorn är vanligtvis storleken på en sojaböna, och har en Ijusbrun nyans till det yttre skalet.

Även om det är möjligt att köpa hela jamaicanska pepparkorn, är det vanligare att hitta spice marken och säljs i pulverform. Smaken för pepparkorn har beskrivits som en rik kombination av kryddnejlika, ingefära, svartpeppar, muskot och kanel. Detta gör Jamaica pepparkorn en idealisk krydda för ett antal tillämpningar, som sträcker sig från bakning till smaksättning förrätter och även för vissa betnings recept.

När det kommer till att baka, är mark jamaicanska pepparkorn ett välkommet tillägg till ett antal tårtor och pajer. I synnerhet lägger krydda punch till pumpa bröd och pajer. Sötpotatis rätter gynnas också av tillägg av jamaicanska pepparkorn också. Tillsammans med bakade godis, jamaicanska pepparkorn fungerar också mycket bra med förberedelserna av skinka för semester. Kombinationen av smaker som finns med både hela pepparkorn och marken kryddpeppar hjälp att mingla med safter av skinkan för att skapa en god glasyr. Nötkött stekar gynnas också av närvaron av pepparkorn som del av bakningsprocessen.

Många olika typer av maträtter kan förbättras med tillägg av mark jamaicanska pepparkorn. Till exempel, deviled ägg får ytterligare visuella intryck samt smak när beströdda med kryddan. Kycklingsallad kan också tas till en ny nivå med en liten mängd arbetade in i blandningen. Användningen av jamaicanska pepparkorn i en glasyr för ett gult eller krydda kaka kan vara ett välkommet tillskott. Lägga till en touch av kryddan till en vinägrett dressing kommer också att bidra till att liva upp en spenatsallad eller någon kombination av rå greener.

Såser och kryddor gör också nytta av jamaicanska pepparkorn också. Kryddor som ketchup anställer ofta kryddan. Många recept på såser och såser förlitar sig också om tillsättning av jamaicanska pepparkorn till mixen. Detta gäller för heta såser samt kryddor och såser som kan serveras kall. Inte överraskande, jamaicanska pepparkorn är en viktig del av karibiska köket. Används ofta som en idiot krydda, förhöjer krydda smaken på många olika typer av köttbaserade rätter, samt ge några extra smak av olika typer av curryrätter.

  • Jamaicanska pepparkorn används ofta för jerk chicken smaksättning.
  • Jamaican pepparkorn kan användas i en mängd olika rätter, allt från kakan och pajer till nötkött grilla och skinka.