Använda Canon EOS Digital Rebel XSi / 450Dâ € s Sports Läge

July 21

Canon EOS Digital Rebel XSi / 450D innehåller en Sportläge, som automatiskt aktiverar ett antal inställningar som kan hjälpa dig fotografera ett rörligt objekt, oavsett om itâ € s en idrottsman, en racerbil, eller en stojande hund. Fånga åtgärder utan oskärpa, som i sportfotografering, kräver en snabb slutartid. I Sportläge, väljer kameran automatiskt att snabb slutartid för dig. Allt du behöver göra är att sikta och trycka!

 1. Leta reda på funktionsratten.

  Funktionsratten, märkt här, finns på kamerans ovansida.
 2. Vrid ratten så att ikonen Sport väljs.

  Sport ikon, en bild av en löpare, bör anpassas till den silverlinjen till vänster om funktionsratten.

  Använda Canon EOS Digital Rebel XSi / 450Dâ € s Sports Läge

  Använda Canon EOS Digital Rebel XSi / 450Dâ € s Sports Läge

 3. Komponera motivet.

  För att funktionen ska fungera korrekt måste du justera inramning så att motivet förblir inom en av autofokus punkter.
 4. Tryck ned avtryckaren halvvägs för att etablera fokus initialt.

  AF-läget är inställt på AI Servo. I det här läget, etablerar kameran fokuserar initialt när du trycker ned avtryckaren halvvägs. Återigen, kom ihåg att du måste anpassa utformningen för att hålla motivet inom en autofokuspunkt. (Det kan vara lättare att helt enkelt byta till manuell "> manuell fokusering och vrid fokusringen som behövs för att spåra subjectâ € s rörelse själv.)
 5. Tryck ned avtryckaren helt, sedan hålla den intryckt, för att ta en kontinuerlig ström av bilder.

  Drive-läget är inställt på Kontinuerlig i de automatiska inställningarna Sport. Detta gör att du kan spela in flera bildrutor med ett enda tryck på avtryckaren. Du har också möjlighet att byta till en självutlösare eller fjärrkontroll läge, om du föredrar.

Sportläge inaktiverar den inbyggda blixten. Detta innebär att i svag belysning, kan kameran inte att kunna välja en mycket snabb slutartid och ändå leverera en bra exponering. Avaktivera blixten dock gör att du kan fotografera flera bilder i snabbare eftersom blixten behöver en kort period för att återvinna mellan skotten. Dessutom inaktivera blixten tillåter en snabbare slutartid; när blixten är på, är den maximala slutartiden 1/200 sekund.