Vad är några Transport Alternativ för personer med funktionshinder?

August 1

Fram till slutet av 20-talet, transport alternativ för personer med funktionshinder i USA har varit relativt begränsade. Kollektivtrafik hade inga skyldigheter att göra sina bussar med rullstol eller att tillhandahålla tjänster för personer som inte kunde göra det till busshållplatsen.

År 1990 förändrades att när Americans with Disabilities Act (ADA) antogs. ADA krävs offentliga transportföretagen att tillhandahålla boende för personer med funktionshinder. Som en del av detta, bussar och skåpbilar måste ha antingen en hiss eller en ramp, att människor i rullstol att rida. Dessutom måste det finnas åtminstone två ställen på varje buss där en rullstol kunde säkras. För att tillfredsställa det sistnämnda kravet, bussar och tåg har ofta platser som kan vika upp och ur vägen för att rymma en rullstol.

ADA skapade andra alternativ obligatoriska transport för personer med funktionshinder, liksom. Som av 1990, är ​​något kollektivtrafik bolag som finansieras av den federala Transit Association (FTA) som krävs för att ge paratransit för människor som inte kan göra det till busshållplatsen på grund av sin funktionsnedsättning. Färdtjänst brukade definieras helt enkelt som flexibla transporter, till exempel skåpbilar eller aktie taxi, där fordonen didnâ € t följa en viss rutt, men plockade upp och sjönk människor där det behövs. Nyligen dock denna tjänst har omdefinierats.

Färdtjänst är användbart för handikappade människor eftersom bilarna har möjlighet att ta upp passagerare utan att göra dem gå till en busshållplats. För många personer med funktionshinder, med att gå till och från busshållplatsen eller göra en överföring skulle vara en svår umbäranden. Äldre och funktionshindrade människor helt enkelt boka tid för färdtjänst att plocka upp dem på dag och tid de behöver rida.

Tyvärr har många människor med funktionshinder fortfarande kämpar med transport. Reser till och från busshållplatsen och göra anslutningar är ofta svårt för personer med funktionshinder, och åkte buss i rullstol kan vara utmanande också. Även färdtjänst är bjudet för sin flexibilitet, i själva verket de kräver ofta en avtalad dagar eller veckor i förväg. Allmänheten växer stadigt mer medvetna om hinder som dessa på många ställen, och med tiden kan det märkas förbättring av transporttjänster för funktionshindrade.

  • Reser på en buss kan fortfarande vara en utmaning för någon i rullstol.
  • De flesta kollektivtrafikbussar nu handikappad.
  • Det finns många moderna spins på den ursprungliga stolen för människor som är handikappade.
  • Äldre och funktionshindrade människor kan boka tider för specialtransporter.