Hur Coach Tele-Fundraising Volontärer för din Ideellt

March 15

Telemarketing kan vara ett utmärkt styrelse eller volontär grupp ansträngning. Om någon inblandad med din ideell organisation arbetar på ett kontor som har flera telefonlinjer, se om du kan låna kontoret för en kväll. Tidig kväll (6:00 till 08:30) på veckonätter är allmänt anses vara den bästa tiden att ringa, men telemarketing nu ofta ringa under dagen och på helgerna också.

Samla dina volontär laget en timme innan. Mata dem en god måltid och ge dem en peptalk. Bygga kamratskap bland de som ringer kan koppla någon Jättestor € s nervös. Ställa en grupp mål för kvällen och mappa den på en stor diagram kan bygga moralen.

Informera uppringare om att de måste leverera budskapet på ett tydligt och vänlig röst. De shouldnâ € t rush, men de också shouldnâ € t lämna hål i konversation som samtalsmottagaren kan stänga innan den som ringer kan be om ett bidrag. De bör be om ett särskilt bidrag och bekräfta beloppet. De bör också tala om för potentiella donatorer som theyâ € re volontärer; detta kan göra samtalsmottagare mer benägna att uppmärksamma.

Ge söker dig med information om varje hushåll theyâ € re ringer, inklusive en gåva begäran rekommenderas. Du baserar din begäran på potentiella Donora € s senaste bidrag till din organisation och andra. Ibland du € re bara gissa. Thata € s okej så länge dina samtal är bra lyssnare och skickligt justera mängden theyâ € re begär svar på vad de hör.

Om det efter en gåva är pantsatt, känner du att du bad om för lite pengar, donâ € t förtvivlan. Du kan be givaren att uppgradera sin gåva nästa gång.