Vad är avkoppling terapi?

August 10

Avkoppling terapi är en process som fokuserar på att använda en kombination av andning och muskelavslappning för att hantera stress. Användningen av olika tekniker inom denna process kan komma till hands när man hanterar daglig stress eller arbetar genom oförutsedda situationer som producerar en hel del fysisk och känslomässiga spänningar. Medan det viktigaste i avkopplande terapi kan användas utan närvaro av vårdpersonal, är det ofta en bra idé att lära sig grunderna med en utbildad läkare.

Muskelavslappning terapi innebär att lära sig hur stressiga förhållanden kan orsaka kroppens autonoma nervsystemet att aktivera. När någon typ av emotionell eller fysisk stimulering förbunden stress inträffar kommer detta system sparka till handling. Resultatet är att hjärtat börjar slå snabbare, andningen blir snabbare, och blodkärl runt kroppen börjar vidga. Medan en reaktion av denna typ är fördelaktig när det finns ett behov av att försvara kroppen från någon typ av motståndaren.

Genom att använda avkoppling terapi, är det möjligt att börja vända den stimulans till nervsystemet och återställa kroppen och sinnet till ett mer balanserat tillstånd. Nyckeln till terapin medvetet reglera andningen. Detta innebär att bli medveten om den nuvarande nivån på de inandning och utandning faser av andningsprocessen och göra en medveten ansträngning att stegvis sakta ner dem till en mer rättvis takt. Eftersom individen har möjlighet att bromsa andning, har detta också en lugnande effekt på hjärtklappning och hjälper till att minska suget av "flygning eller slåss."

Avkoppling terapi kan innehålla andra element tillsammans med kontrollerad andning. Söker en lugn plats att inleda processen kan också hjälpa påskynda uppnåendet av ett lugnt tillstånd. För vissa människor är också till hjälp att använda aromaterapi i kombination med avkoppling terapi tekniker. Musik eller avslappningsband naturens låter som ett vattenfall kan också bidra till att höja effekten av terapin.

Innan engagera någon typ av avslappningsterapi systemet på egen hand, är det en bra idé att arbeta med en individ med någon typ av avkoppling terapi träning. Om du gör det kommer att hjälpa dig behärska de grundläggande mönster av andning som du vill uppnå under terapin, samt hjälpa dig att upptäcka vad andra komponenter tenderar att vara mest användbart i din situation. När du har fått förtroende för din förmåga att utnyttja avkoppling terapi, kan du använda den strategi som helst som du känner din stress nivå stiger.

  • Läsa en intressant bok kan ingå i avslappningsterapi.
  • Många människor använder aromterapi ljus tillsammans med avslappningsterapi.
  • Kontrollerad andning är en del av avkoppling terapi.
  • Många människor använder tittar på en film hemma som ett sätt att koppla av.
  • Med ett långt bubbelbad är en möjlig form av avkoppling terapi som kan hjälpa till att lindra stress.
  • De avkopplande ljudet av ett vattenfall kan användas för att övervinna stress.