Hur blir jag en Business Intelligence Architect?

August 2

En business intelligence arkitekt är en person som organiserar teknik och information på en organisation med avsikt att bygga system som företaget kan använda för att rapportera om och analysera viktiga data. Business intelligence analytiker måste trivas med datorer och har fasta problemlösningsförmåga för att hjälpa en organisation att nå sina kortsiktiga och långsiktiga mål. Människor som vill bli en Business Intelligence arkitekt bör genomföra minst fyra år på college utbildning för att vara konkurrenskraftiga på fältet.

En individ som försöker komma in på business intelligence fältet måste fylla i en bachelorâ € s utbildningsprogram inom områden som informationssystem, datateknik eller datavetenskap. För att komma in i denna typ av grund utbildningsprogram, måste du skicka in en kopia på ditt gymnasieexamen eller motsvarande certifiering. Dessutom skolor kräver ofta potentiella studenter att tillhandahålla kopior av avskrifter detailing de senaste kurser som de har vidtagit. Du bör också fylla önskade institutionsâ € antagning applikationer och skicka kopior av standardiserade provresultat om det behövs innan du kan börja ett program för att bli en Business Intelligence arkitekt.

En blivande arkitekt inom informationssektorn verksamheten ska fylla en mängd olika grundläggande kurser i affärsbranschen. Till exempel skolor kräver att du tar en klass på en introduktion till affärer och teknik, som hjälper dig att lära dig hur teknik påverkar näringslivsorganisationer och varför din roll är så viktig för en companyâ € s framgång. Början klasser dessutom täcka algoritmdesign och programmering grunderna, vilket en professionell i den här branschen måste behärska för att få fram datorsystem som uppfyller en businessâ € behov.

Avancerade kurser i affärsteknologiindustrin förbereda eleverna att ta på mycket tekniska roller i den här branschen. Eleverna studerar hur man designar arbetsflödessystem, exekvera datahantering, samt optimera prestanda för systemen. Fokus på sannolikhet och statistik är viktigt för dig eftersom fältet kräver att du bygga databaserade specifika rapporter för ledningen. Programvaruteknik och teknisk kommunikation dessutom behandlas i utbildningsprogram för dem som strävar efter att bli en Business Intelligence arkitekt eftersom dessa yrkesgrupper måste tolka affärskrav till tekniska krav.

Praktisk erfarenhet ofta också är en obligatorisk del av ett utbildningsprogram som förbereder eleverna för omvärldsbevakning. De som vill bli en Business Intelligence arkitekt kan leta efter praktik möjligheter på ett brett spektrum av företag, inklusive de i den finansiella, datorutveckling, eller till och med hälsoindustrin. En praktikplats ger dig chansen att finslipa inte bara dina projekt utveckling förmågor, utan även ditt ledarskap och kundservice färdigheter. Du bör sedan kontakta din utbildningsinstitution för att ta reda på om lokala arbetstillfällen inom Business Intelligence sektorn.

  • En blivande Business Intelligence arkitekt ska fylla en mängd olika grundläggande kurser i affärsbranschen.
  • Eleverna ska studera hur man designar arbetsflödessystem, exekvera datahantering, samt optimera prestanda för systemen.