Använda en depositionstjänst på eBay

August 5

Escrow är en tjänst som gör det möjligt för en eBay köpare och säljare för att skydda en transaktion genom att placera pengarna i händerna på en neutral tredje part till en viss uppsättning villkor är uppfyllda. Säljare notera i sina artikelbeskrivningar om de är villiga att acceptera spärrade. Om du är nervös om att skicka en massa pengar till någon du vet inte riktigt, överväga att använda ett spärrat företag.

Använda en escrow företag är värt, om endast objektet som du bjuder på är dyrt, sällsynt, eller sköra, eller reser en lång sträcka. Om du spenderar mindre än $ 200 för artikeln, tycker om att köpa försäkringar från din speditör istället - för säkerhets skull. Kom ihåg, med inköp under $ 200, är ​​du också skyddad mot bedrägerier via eBay. (Du kan skyddas upp till $ 1000 om du betalar via PayPal.)

eBay har ett partnerskap med Escrow.com att hantera eBay auktion spärrade försäljning i Kanada och USA. Efter en auktion stänger, köparen skickar betalningen till spärrade företaget. Efter det spärrade företag får pengarna, det e-post säljaren att skicka varan. Efter köparen får varan, har han eller hon en överens-on tid att titta över det. Om allt är okej, den depositionstjänst skickar betalningen till säljaren. Om köparen är missnöjd med objektet, måste han eller hon skicka det tillbaka till säljaren. När depositionstjänst får ordet från säljaren att varan har returnerats, tjänsten returnerar betalningen till köparen (minus spärrade företagets expeditionsavgift, förstås).

Innan du börjar ett spärrat transaktion, se till att du och säljaren kommer överens om dessa villkor (använd e-post för att sortera ut det). Här är tre frågor om spärrade som du bör veta svaren på innan du bjuder:

  • Vem betalar det spärrade avgiften? (Normalt gör köparen, men ibland köpare och säljare dela kostnaderna.)
  • Hur lång är inspektionsperioden? (Rutinmässigt är det två arbetsdagar efter mottagandet av varan.)
  • Vem betalar för returfrakten om objektet avvisas? (Köparen, oftast.)