Vad är Integrated Circuit Aging?

September 14

Integrerad krets förpackningar, mer känd som förpackning, är en metod för att skydda den integrerade kretsen (IC) från antingen skada eller korrosion genom användning av plast eller keramik. Plast eller keramik gynnas bland alla andra material eftersom de kan leda elektricitet bättre. Skyddsmaterialet stöder också kontaktpunkterna för IC så att den kan användas i en enhet. Dessutom är integrerad krets förpackningar den andra till den sista etappen i tillverkningen av halvledaranordningar. Efter förpackningsprocessen, är den integrerade kretsen skickas för att testa för att se om det står upp till branschstandarder.

Med modern förpackning, är en anpassad maskin som används för att montera munstycket och anslut dess dynor till stiften på förpackningen innan försegling det. Detta skär vanligtvis ned kostnader och produktionstiden avsevärt, vilket resulterar i billigare elektronik jämfört med när de flesta integrerad krets förpackningar måste utföras för hand. Integrerade kretsar används ofta i en stor mängd hemelektronik som digitala enheter, datorer och mobiltelefoner. Alla integrerade kretsar måste förpackas därefter testas så att de smidigt kan arbeta med en myriad av digitala enheter. Sorter av integrerad krets förpackningar kan ses i de flesta kretskort och moderkort som små, suddgummi liknande föremål, en aning av metalliska silvernålar, och minimala lådor.

Integrerad krets förpackningar har en gemensam branschstandard, men det finns också undantag från vanliga förpackningsmetod av keramik eller plast isolering. Dessa sällsynta undantag används vanligen i enheter som styr ljus eller används för att visa ett spektrum av ljus som inte brukar ses genom normala metoder. Istället för att sätta den råa dör på en keramisk eller plastpaket, är tärningen direkt kopplad till en slutlig kretskort. Tärningen är bunden till styrelsen och är skyddad med en cover på en epoxibaserad fogmassa.

En digital enhet, till exempel en mobiltelefon eller bärbar dator, kan lätt gå sönder om den faller från en viss höjd eller om den blir våt. När detta händer, brukar de integrerade kretsarna är antingen fysiskt skadad, bortkopplad från kretskortet, eller korroderat av vätskor. Alla integrerade kretsar är ömtåliga och inte har egna kontakter eller stift för att arbeta med ett kretskort. Genom integrerad krets förpackningar, kommer ett chip bärare tillsättas för att skydda den känsliga strukturen av integrerade kretsar, plus att det har en extra funktion för att ge stiftskontakter. Med todayâ € s mikrochip struktur, har tekniken bakom integrerade kretsen förpackningar utvecklats med tillförlitlighet i åtanke.

  • Kretskort inkluderar en isolerad styrelse utrustad med elektroniska komponenter som har lödda ihop.
  • Förpackningar skyddar den integrerade kretsen från slitage och skador.
  • Ett SIM-kort, som innehåller en integrerad krets.
  • Dagens integrerad krets förpackningar, som används i mobiltelefoner och surfplattor, är konstruerad för att tåla rimliga droppar och omild behandling.