Hur effektiva är Nematoder för loppor?

March 10

Nematoder för loppor tros, av vissa, för att vara effektiv och ineffektiv av andra. Vissa studier visar att de kan döda upp till 80% till 90% av loppor, medan andra studier har visat att de är relativt ineffektiva. Även om de kanske inte fungerar för alla situationer, nematoder är en säker, giftfri sätt att försöka styra loppor och andra skadedjur på gården.

En typ av mikroskopisk rund mask, nematoder är en parasit som förstör trädgård skadedjur, inklusive loppor. Nematoder för loppor fungerar genom att döda skadedjur med en typ av bakterier. Efter lopp dör, använder nematoden de döda loppan som ett utrymme att reproducera. Nematoder attackerar pre-vuxen, pupal och larver loppor men inte vuxna loppor.

Den sanna effektiviteten av att använda nematoder för loppor i osäkra. Vissa tester visar att nematoder är mycket effektiva, medan andra tester visar att de inte är särskilt användbar. Studier tycks visa att nematoder är mest effektiva i sandiga och våta områden, medan de är minst effektiva i mycket torra områden. Nematoder för loppor är också bara effektiva på att förstöra loppor som är utomhus, om ett hus är infekterad med loppor, måste andra metoder för styrning användas.

Forskningen visar att nematoder för loppor är säkert. Maskarna inte attackera människor, husdjur eller andra bakgård vilda djur. Deras befolkning blir aldrig okontrollerbar, som efter att de har förstört alla skadedjur som de behöver för att överleva, de också dö. Många anser den största fördelen med att använda nematoder för loppor att vara bristen på kemikalier eller bekämpningsmedel, vilket kan äventyra husdjur, barn, och omgivande vilda djur.

Nematoder för loppor kan köpas online eller på vissa lokala trädgårdsbutiker. Typiskt är de köps i en speciellt utformad svamp som gör att nematoderna att överleva ur marken upp till en vecka. Svampen placeras i en hink vatten och vridits ur ett antal gånger för att överföra alla nematoderna i vattnet. Nematoden fyllda vatten distribueras sedan runt gården med en spruta.

Dessa maskar har den högsta chans att överleva i skuggade, fuktiga utrymmen, så områden under träd och pensel bör behandlas tyngst. Nematoder trivs även vid marktemperaturer på över 50 grader Fahrenheit (10 grader Celsius) och under 90 grader Fahrenheit (32 grader Celsius), så det är viktigt att det för väder varken för varmt eller för kallt medan nematoderna delas ut. Normalt är en miljon nematoder som rekommenderas för varje 3.000 kvadratmeter (279 kvadratmeter) av marken.

Nematoder kan också användas mot valfritt antal trädgård skadedjur och inte bara mot loppor. Termiter, myror och larver, samt vivlar, kan alla styras av dessa maskar. Även farligt att många insekter, nematoder, enligt forskarna, inte lever på nyttiga trädgårds buggar, såsom daggmaskar.

  • Nematoder kommer inte attackera vuxna loppor.
  • Nematoder erbjuda en giftfri metod för loppor på gården.