Styrka Träningsprogram

February 9

Det är en av de vanligaste nyårslöften som gjorts varje år. Vi lovar oss själva att vi kommer att börja och upprätthålla ett träningsprogram för att hjälpa oss att bli stark och frisk. Och då händer det, vi börjar så uppriktig i våra avsikter och flitig i våra ansträngningar, men långsamt vi utvikning till våra mindre aktiv livsstil. Ärligt talat, vi vet att vi är bara att skada oss själva, men det verkar bara så svårt att genomföra våra planer. För nybörjare, speciellt, starta ett styrketräningsprogram är ganska svårt eftersom du inte är säker på om du utför rörelserna på rätt sätt, du vet inte när du ska gå vidare till nästa kompetensnivå, och det är bara så jäkla ansträngande att vara din egen motivator.

Om du menar allvar börjar ett styrketräningsprogram, då din bästa insats är att antingen hyra en personlig tränare eller hitta en vän som redan åtagit sig att en hälsosam rutin som är villig att utbilda och handleda dig. Hela syftet med att ändra din livsstil och genomföra en styrka byggnad rutin är att bygga en stabil grund att framgångsrikt bygga ett hälsosamt liv, så det är klokt att börja med grunderna. Direktivet om grunderna utbildningen är att utveckla grundläggande, funktionell styrka, så att efterföljande utbildningsnivåer kan införa mer ansträngande aktiviteter. Denna typ av utbildning syftar till att skapa balans, så alla stora muskelgrupper fungerat, samt senor och ligament och leder, vilket kommer att bidra till att förebygga skador längre fram i programmet. Slutmålet är att balansera, eller utjämna, styrka på båda sidor av kroppen. Detta är nödvändigt eftersom om du deltar i vissa sporter som tennis, fotboll eller baseball, kanske du märker att ena sidan av kroppen från repetitiva handlingar är starkare och har mer muskeltonus än den andra sidan.

Kärn styrketräning har blivit en välkänd term för många individer. När börjar en grundläggande styrka rutin, är det viktigt att fokusera på din kärna muskler, som inkluderar mage, nedre delen av ryggen, höftområdet, och ryggraden för när dessa muskelgrupper är svaga du är mer benägna att skada, och placeras i ytterligare fara för skador som din rutin blir mer ansträngande och krävande. Det bästa sättet för en nybörjare att starta en styrketräningsprogram är att fokusera på följande:

  • Den newbie till utbildning bör öva ett Grunderna rutin för ungefär 12 veckor, vilket hjälper till att förbereda kroppen för mer intensiv träning.
  • Målet är att utöva majoriteten av muskelgrupper, så det är fördelaktigt att använda en krets utbildningsmodell, som kommer att bestå av: 8-12 typer av övningar; varje övning avslutas i en viss tid; den totala kretsen avslutat två gånger. Denna modell bör följas 2-3 gånger per vecka, och som du framsteg du kan inkludera mer krävande övningar i din krets.
  • Lär syftet med varierande utrustning du kan använda i din rutin. Detta kan inkludera motstånd band, hantlar, medicinbollar, eller skivstänger. När du vet varför och hur de används i ditt program, du är mer benägna att utföra dina övningar korrekt och säkert.
  • Var noga med dina program övningar ställs in så att muskelgrupper inte koncentrerade på i rad övningar, men växlade för att förhindra att överarbetad. En populär formel för säker träning är att fokusera på hela kroppen, sedan överkroppen, följt av underkroppen, och avslutade med grundläggande övningar.

I ett sista desperat försök att övertyga dig om att grundläggande styrketräning är rätt dig perfekt, här är några viktiga anledningar är det fördelaktigt för dig att börja ett av dessa program:

  • Lägre risk för kranskärlssjukdom: bidrar till att minska blodtrycket och sänker det onda kolesterolet
  • Snabbare ämnesomsättning: detta leder till att förlora fett och få muskelmassa
  • Öka bentäthet: reducerar sprödhet av ben och chansen att osteoporos
  • Förbättra balansen: genom att upprätthålla flexibilitet och balans minskar vi risken för olyckor, som att falla
  • Ålder graciöst: känner mig starkare och mer levande, och med styrka kommer elasticitet
  • Må bättre: förbättra kroppen kommer att förbättra minnet, och som kan innebära bättre självkänsla