Installera om Windows

May 16

De flesta problem i Windows kan åtgärdas utan att installera om Windows. Här är hur man ska hantera 98 procent av de stora frågor som teknisk support människor och amatördatakonsulter berätta kräver en stor ominstallation av din dators operativsystem. Innan heeding deras förslag, anser att dessa punkter:

De flesta problem i Windows kan fastställas. Det finns fantastiska verktyg som du kan använda för att hjälpa återhämta sig, återställa och återställa Windows till en fungerande stat. En dators operativsystem är dess själ, och sällan har du ett behov eller en anledning att byta ut saken, särskilt för triviala eller passerar skäl.

Endast fruktansvärt skadade operativsystem måste ha Windows installeras om. Den enda gången du verkligen behöver installera om Windows är när operativsystemet har fruktansvärt skadad. Till exempel, ta bort ett givet antal filer i Windows-mappen, eller kanske ett datorvirus eller korrupta program raderar ett stråk av filer som krävs för att Windows. Den typen av skador kan endast fastställas genom att installera om Windows.

Det finns ingen anledning att installera om Windows för att "uppdatera" datorn. Någon har sagt att det är en "bra idé" att installera om Windows för att hålla datorn fräsch. "Poppycock!" Om du installerar om Windows, har du också att spendera massor av tid på nätet omlastning uppdateringar och patchar. Fördelarna är noll, särskilt med tanke på att disk verktyg finns för att ta bort problemen.

Om ni insisterar på att installera om Windows, det är en relativt enkel operation: Starta datorn med en Windows-skiva - antingen ett systemåterställningsskivan eller en Windows-skiva. Lyd anvisningarna på skärmen för att installera Windows.

Om du har en backup-skiva till hands, behöver du inte installera om Windows: Simply återställa data från säkerhetskopian. Du kanske måste starta datorn med installationsskivan för Windows och välj sedan ett alternativ för att köra återställningsprogrammet. Till exempel innehåller Systemåterställningsalternativ fönstret ett objekt för att köra Systemåterställning.

Installera om Windows