Paleo Diet: Livsmedel för att undvika

May 1

De livsmedel för att undvika i Paleo (eller grotta man) kost är de som utlösa förödelse på din hälsa och sabotera viktminskning mål. Icke godkända Paleo livsmedel skapar hormonell obalans, utlöser inflammation, och att du åldras snabbare.

Säg adjö till säd och gluten

Korn innehåller giftiga antinutrienter - ämnen som hindrar kroppen från att absorbera de näringsämnen den behöver och som skapar autoimmuna och matsmältnings irritation - och inflammatoriska proteiner som gluten. De skada tarmslemhinnan och orsaka irritation i hela kroppen. Många av dessa korn orsakar också kroppen att frisätta insulin, vilket utlöser fett lagring.

Paleo Diet: Livsmedel för att undvika

Alla kärnor - och bakade varor, mjöl och pasta som tillverkas av dem - är på toppen av "nej" lista:

Paleo Diet: Korn för att undvika
Amarant Quinoa
Korn Ris
Bovete Råg
Bulgur Sorghum
Majs Spält
Millet Teff
Havre Vete

Pitch de bearbetade livsmedel

Livsmedel som kommer i färgglada lådor eller crinkly, vakuumförslutna påsar är i allmänhet inte Paleo-godkända. Godis, bakade varor, skräpmat, och färdigpackat vanligen lastade med kemikalier, tillsatser, socker och andra ingredienser som du hittar på Paleo "nej" lista. Äta Paleo innebär att äta riktig, naturlig mat, så livsmedel som framställts i ett labb eller en fabrik är ute.

Släpp av baljväxter

Även bönor har ett rykte om att vara hälsosam, de innehåller många av samma antinutrienter som korn göra. Även med blötläggning, groning, eller jäsande, bönor är en kolhydratrik mat som utlöser insulinfrisättning och är svåra för kroppen att smälta.

Paleo Diet: Baljväxter att undvika
Svarta bönor Navy bönor
Bondbönor Jordnötter, jordnötssmör
Garbanzo bönor (kikärter) Ärtor
Linser Pinto bönor
Limabönor Sojabönor, inklusive tofu, tempeh, natto,
sojasås, miso, edamame, sojamjölk
Mungbönor Vita bönor

Snö ärter, sockerärtor och gröna bönor är undantaget från no-bönor regeln eftersom dessa grönsaker är gröna och är mer pod än ärta.

Dike mejeriet

Människan är den enda arten som dricker mjölk från ett annat djur, och den enda arten som fortsätter att dricka mjölk förbi avvänjningsperioden. Komjölk är avsedd att hjälpa kalvarna växer snabbt så de kan sprint bort från rovdjur, inte för människor att konsumera hela livet. Dessutom innehåller bearbetad komjölk tillväxthormoner, bakterier och antibiotika och också ger en stark insulinsvar.

Följande mejeriprodukter är på Paleo "nej" lista:

  • Ost
  • Kräm
  • LIKA BLANDNING
  • Mjölk
  • Gräddfil
  • Yoghurt

Ett undantag till no-mejeriet regeln skirat smör från en ko som är organiskt och gräs-fed. Denna typ av smör är en utmärkt källa till hälsosamt fett.

Torka ur vit potatis

Vita potatis är som värdelösa, svarta får grönsaks familjen, och de förtjänar en skuggig rykte. På grund av deras höga socker- och stärkelsehalt, de producerar en stor insulinsvar, och de innehåller också antinutrienter som kan orsaka tarmbesvär.

Var extra noga med att inte äta potatis som verkar vara vända grönt eftersom det är en indikation på en ökad nivå av solanin och chaconine. Dessa ämnen förekommer i naturen för att avvärja insekter, sjukdomar och rovdjur genom att göra maten bitter, vilket också gör dem giftiga för dig. Så om din potatis smakar bitter eller börjar bli grönt, definitivt ta bort dem från menyn!

Säg "nej" till tillsatt socker

Eliminera allt socker ur kosten är omöjligt. När allt kolhydraterna i friska grönsaker och frukter är, i huvudsak, socker. För optimal hälsa och viktminskning, måste du eliminera tillsatt socker från din kost, inklusive socker i alla dess (ljuvligt söta) former och konstgjorda sötningsmedel.

Paleo Diet: Socker ska undvikas
Agave Melass
Alla andra förpackat, boxades, eller
paket av artificiella sockerarter
Råsocker
Aspartam (NutraSweet eller lika) Ris sirap
Brunt socker Sukralos (Splenda)
Majssirap Sockerrör
Hög majssirap Stevia
Maltodextrin Vitt socker
Lönnsirap

Socker är socker är socker, men efter din 30-dagars Reset steg i Paleo dieten, kan du njuta av organisk, rå honung från tid till annan. Alla typer av socker, inklusive högkvalitativ honung, producerar en insulinsvar i kroppen. Men då och då, kan lite honung vara en söt behandla som en del av en hälsosam Paleo diet.

Ignorera industri- och fröoljor

Dessa oljor är ofta faktureras som "friska", men de är inte naturligt förekommande fetter, så de kräver betydande behandling för att bli ätbara. De är benägna att vrida härsken och skapa fria radikaler i kroppen, vilket gör dem väldigt inflammatorisk.

Canolaolja Jordnötsolja
Majsolja Safflorolja
Bomullsfröolja Sojabönolja
Margarin Solrosolja
Palmkärnolja Transfett
Delvis hydrerad olja Vegetabiliskt matfett