Vilka är de olika typerna av Turntable Software?

April 8

Skivspelare programvara gör disk jockeys (DJs) och musikentusiaster att blanda digitala musikinspelningar. Mjukvaran eliminerar behovet av att använda den traditionella skivspelare-och-bländare kombination. Utan att behöva fysiska hårdvaran, kan DJs skapa mixar utan poster. Skivspelare programvara ger DJ mer frihet, eftersom han eller hon kan manipulera digitala inspelningar elektroniskt.

Denna typ av programvara inkluderar full användning versioner tillgängliga för alla typer av datorer och operativsystem samt begränsad funktionsversioner tillgängliga för mobila enheter. Full användningsområden versionerna har ett gränssnitt som liknar vad en DJ skulle se i en monter, med två virtuella skivspelare och en mixer. Inom gränssnitt kan DJ mix, loop och lås digitala musik tillsammans för att få önskad effekt. Mjukvaran kommer sedan spela in den nyskapade mix.

DJ kan komma åt sin hela musiksamling genom skivspelare programvaran. De flesta musik blandning programvara varumärken har utvecklat ett bibliotek för att samla och lagra musik direkt i gränssnittet. DJ kan komma åt låtar från sin hårddisk och lägga till dem i softwareâ € s bibliotek. Alternativt kan många typer av skivspelare programvara samarbeta med annan programvara, så att användaren kan dra musik från och lagra blandar på en digital musikspelare.

En fördel med att använda virtuella DJ-program över att använda en traditionell skivspelare inställning är förmågan att visualisera en mix som det spelas in. De flesta mjukvaru varumärken är en våglängd processor. Våglängden processorn plockar upp de olika platser och toner från spåren och visar dem visuellt. Vissa typer av skivspelare mjukvaruanvändning färgkodade våglängder för enklare visning.

Några typer av skivspelare programvara har lagt funktionalitet, vilket snabbar upp blandningsprocessen. Vissa typer låta DJ att helt anpassa utseendet och funktionaliteten hos blandnings gränssnittet. Andra typer är korta nycklar, som gör det möjligt för DJ att programmera en knapp för att utföra en funktion som han eller hon använder ofta.

Några typer av skivspelare programvara existera som mobila applikationer för smartphones eller andra mobila enheter. Dessa mobila appar har samma grundläggande förutsättningen för de fullständiga programversioner men ofta har en nedsatt funktion. Till exempel kan DJ använda mobil Appa € s gränssnitt för att blanda två digitala musikfiler tillsammans men kanske inte att kunna se de våglängder för de ljud som produceras.

Mobile App skivspelare programvara presenterar några funktionalitet frågor. DJ kanske inte har tillgång till hans eller hennes kompletta musiksamling om inte flera gigabyte filer kan lagras på smartphone eller mobil enhet. Den mobila versionen kan också innebära vissa svårigheter vid blandning. Denna programvara har en mycket mindre gränssnitt, så att DJ kan ha problem att manipulera blandning programvara för att få effekten han eller hon vill.

  • En mixerbord är en del av den arsenal av utrustning som används av DJs.