Vad är Behavioral Optometri?

October 14

Behavioral optometri är en form av alternativ medicin som tar övergripande angreppssätt för att förbättra synproblem. Patienterna behandlas med korrigerande linser som bidrar till att minska belastningen på ögonen samt utbildning för att hjälpa dem att se bättre på avstånd. Visuell terapi används också av beteende optiker för att uppmuntra patienter att lära sig nya färdigheter, såsom idrottsverksamhet som stärker möjligheten för ögonen att fokusera, process visuell information och anpassa ordentligt.

Reningsprocessen startas normalt genom att testa patienterna på en mängd olika ögonrelaterade förmågor. Testerna bidra till att avgöra hur väl patienterna utför i aktiviteter som att läsa bokstäver på ett diagram, och de analyserar områden som hand-öga koordination och uppfattning av färg. Korrigerande linser är en komponent i beteende optometri som kan användas för att behandla problem med synen. När skriven, är dessa linser utformade för att fungera annorlunda än traditionella glasögon. Stress befrielse från verksamheter som orsakar ögon att fokusera på faktorer närbild, t.ex. arbetar på en dator eller läsa, är syftet med korrigerande linser.

Behavioral optiker arbetar också för att omskola ögonen för att bearbeta visuell information på avstånd. Linser förskrivas till patienter som behandlas med beteende optometri omfattar ofta små prismor som kan bidra till att förbättra deras vision mönster. Dessa prismor tvingar hjärnan att göra ögonen arbeta tillsammans, särskilt om de är benägna att obalanser som att gå upp, ner eller ut vid användning.

Vision terapi är en annan del av beteende optometri, och det innehåller övningar som presenterar avslappningstekniker för ögonen. Denna terapeutiska processen syftar även till att hjälpa ögonen lära förlorade färdigheter genom att göra förbättringar som hjälper en patients hjärna kontroll hans eller hennes fokus förmågor, ögonrörelser, vision informationsbehandling och ögon inriktning. Vision terapi fokuserar inte enbart på att utöva ögonen, eftersom det kan orsaka ögonmusklerna att bli trött. Istället beteende optiker lär patienterna att lära sig en ny färdighet, såsom jonglering eller spelar bollspel, och hur man öva avslappningsteknik.

Denna form av alternativ medicin kan också inkludera livsstilsförändringar som kan användas för att förbättra synen. Dessa förändringar innefattar att göra ändringar i en patients diet, övervakning och förbättring av sömnmönster och hantera stress. Vissa beteendeoptiker experter menar att just denna form av alternativ medicin också kan hjälpa behandla problem att barn har inom områdena lärande, stavning, läsning och samordning. Dessa experter belysa även denna behandling som en lösning på uppmärksamhetsproblem och hyperaktivitet.

  • Behavioral optiker kan lära någon en färdighet som jonglering.
  • Behavioral optometri tar ett helhetsgrepp på visioner.
  • Behavioral optometri börjar med att testa en patients syn.