Hur väljer jag det bästa Tyst strömförsörjning?

October 14

Om ditt mål är att ha en lugn dator, är din bästa insats för att få en lugn strömförsörjning. Lyckligtvis finns det olika typer finns tillgängliga, och mest kostnadseffektiva ungefär samma som en vanlig strömförsörjning. Med denna typ av produkt kan göra det möjligt för dig att sova eller prata i telefon i samma rum som datorn, som båda kan vara svårt med en bullrig stationär eller bärbar. Innan du handlar, anser detaljer som wattal, effektivitet fläkten, och design.

Innan du köper en lugn strömförsörjning, bör du ta reda wattal jämfört med vad du behöver. Detta beror på att ett nätaggregat som är alltför tungt lastad eller inte lastas nog inte anses mycket effektiv. Om du får ett nätaggregat som har hög wattal och tänker använda den för skrivbordet som tillbringar det mesta av sin tid tomgång, eller som lätt används, kommer du sannolikt att märka en massa oväsen. Å andra sidan, om din dator använder fler watt än din strömförsörjning är byggd för, kommer du förmodligen också följa mer buller än du skulle vilja, och datorn kan också överhettas och fel. Av denna anledning är det viktigt att du jämför wattal på strömförsörjningen till vad som rekommenderas för din dators processor och moderkort.

Fläkten är en viktig del av kraftförsörjning, eftersom det kan vara ganska bullriga eller helt tyst. Du bör leta efter nätaggregat som presenterar särskilt tysta fläktar, men om du inte kan hitta en, kan du alltid byta ut nätaggregatet fläkt med en tystare en om du har erfarenhet. Många tysta fläktar är större och köra långsammare än andra, vilket är vad som gör dem nästan tyst. Du kan också överväga en lugn nätaggregat som har ingen fläkt, utan istället förlitar sig på en intern kylfläns för att kyla systemet. Bara tänk på att denna typ av tyst nätaggregat kan få datorn att köra varmare än det borde, vilket innebär att det är oftast bara bra för system som kräver låg effekt, och kommer inte att överbelastas.

Design är viktigt när det gäller att välja de flesta datordelar, speciellt när det kommer till nätaggregat. Om du vill ha en dator som är så tyst som möjligt, bör du leta efter ett nätaggregat som är utformad för att ge enkel luftflöde. Detta gäller särskilt om du väljer en fläktlös tyst nätaggregat eftersom datorn kan köra risken för överhettning om luften inte kan röra sig fritt genom den. En sådan konstruktion är i allmänhet inte lämplig för en avancerad spelmaskin, till exempel.

  • En person som vill ersätta sina datorers strömförsörjning bör se till att det är kompatibelt med datorns processor.
  • Vissa nätaggregat har fans som är bullriga, medan andra kör nästan ljudlöst.
  • En värmesänka kan användas i en tyst strömförsörjning.