Vad styrs Vandrings?

October 21

Guidad vandring är en organiserad, förlängt vandring genom en liten grupp äventyrare genom avlägsna, natursköna områden - ofta territorium som erbjuder någon form av transport bortsett från promenader. En guidad vandring, i motsats till en solo trek eller en icke-guidad vandring, leds av en erfaren trekking guide eller flera guider som tjänar som styrelseledamöter i resan. Uppgifterna för en vandring guide innefattar planering av specifika rutten för en trek, säkra övernattning för gruppen på varje natt av vandringen, och förmedla kunskap om funktioner och landskapets historia under resan. Guidade vandringar kan vara nästan vilken längd, men de brukar variera från fem dagar till tre veckor. Medan de flesta vandringar gör involverar promenader, det finns vandringar tillgängliga som använder andra transportmedel, inklusive cykel, kanot, och till och med kamel.

En form av upplevelseturism, är guidad vandring en satsning som vanligen kräver deltagarna att betala en avgift till det företag som organiserar vandringen och ger guiderna. Den största fördelen med guidad vandring jämfört med andra typer av vandring är att trekking guide tar hand om nästan alla resans detaljer, inklusive att hantera eventuella språkbarriärer, styra gruppen bort från potentiellt farliga platser eller människor och, beroende på förpackningen , tillhandahålla måltider och snacks. En behörig vandring guide gör också alla medlemmar i expeditionen trivs, oavsett om de är på resa med vänner eller reser ensam.

Guidade vandringsleder finns på varje kontinent, inklusive Antarktis. Inkaleden till Machu Picchu i Peru är en av de mest kända guidade vandringslederna i världen. Andra klassiska trekking semester inkluderar trail promenader i de nepalesiska Himalaya, Torres del Paine i Patagonien regionen på den sydligaste spetsen av Sydamerika, och Milford Track i Nya Zeelands Fjordland. En populär guidad vandring väg i Storbritannien är Hadrianus mur, en 74-mil lång vandring som inkluderar romerska ruiner, hundra år gamla stugor, slott, gårdar och historiska pubar landet.

En annan fördel med guidad vandring är att bolaget organiserar resan ger ofta trekking utrustning för deltagare i priset på turnén. Detta kan spara pengar för tillfälliga trekkers som inte vill köpa en egen växel. Grundläggande nödvändig utrustning för vandring grupper är liknande den i vanliga vandrare eller campare, även om vissa trekking grupper bringar sina nätter på värdshus eller hotell och äta på restauranger längs vägen istället för camping. Trekking skor och vandringsstavar är kritiska delar av personlig utrustning för vandrare.

  • Guidade vandringar genom ökenområden ofta beroende kameler för transport.
  • Vissa guidade vandringar återhandelsvägar som används av indianer.
  • Trekking leveranser måste innehålla ett par bra vandringskängor.
  • Inkaleden, som har utsikt över ruinerna av Machu Picchu, är ett populärt val för guidade vandringar.
  • Vandrare kan dra nytta av att bära vandringsstavar på sin resa.
  • Guidade vandringar kan ta besökarna till ruinerna av medeltida slott.