Kontrollera om lösa kablar Felsökning Vissa PC Problem

November 22

En av de vanligaste orsakerna till datorproblem är att en kontakt lossnar. För att felsöka, kolla alla kablar på utsidan av datorn. Om du hittar alla dessa på plats, kanske du vill kontrollera kablarna på insidan av din dator.

Två typer av kablar är inne i konsolen: ström och data. Vissa enheter, som hårddiskar, kräver både.

För att säkerställa att kablarna är ordentligt fastsatt, så här:

  1. Öppna konsolen.
  2. Leta upp platsen där kabeln fäster.
  3. Ge kabeln lite bogserbåt.

    Om kabeln är lös, faller ut. Om den gör det, sätt tillbaka den.
  4. Tryck försiktigt kabeln så att itâ € s tätt bifogas.

Kablar har två ändar. Du måste kontrollera båda ändar.

När du hittar en gratis kabel, en som ISNA € t inkopplad någonstans, göra lite jakt att räkna ut var det går. Vissa kablar har aldrig varit i bruk och bara väntar på en framtida expansion. Donâ € t oroa dem. Men, när kabeln var ansluten till en enhet, kan du gissa var det går genom att titta i dess allmänna närhet (eller komma ihåg vilka gizmo ISNA € t arbetande).

Kablar som ansluter till moderkortet har flera frågor. Ibland kan du lycka och kabeln ansluta till endast en plats och i endast en riktning. Thata € s bra. När du har flera möjligheter att koppla in en kabel, donâ € t gissning: Ansluta en kabel i fel plats kan ha några skadliga effekter, men sedan igen kan du skada datorn genom att gissa.

Om du loss en kabel när du arbetar på datorn, använd ett par färgade, klibbiga prickar att märka både kabel du unplugged och kontakten som du unplugged det. Till exempel, placera en blå klibbig på kabeländen och en blå klibbig på sockeln. Använd olika färger för varje uppsättning av kabeländar och kontakter. När du € re gjort, du € ll veta var att återansluta allt.

  • Kablar donâ € t normalt pop ut av sig själva. De kan lossna, men de normalt donâ € t våren ur sina kontakter.
  • Ofta kablar böjer och vrider, och tack vare naturen, de stannar i dessa positioner. Du kan använda böjar och vändningar som hjälper dig att hitta var kablarna går och i vilken riktning de satt ursprungligen.
  • Kraftkablar kan ofta vara svårt att fästa. Ibland kräver de en hel del push för att få dem hela vägen i kontakten.