Hur ställer jag in en Chameleon Enclosure?

November 15

Hälsa och livslängd av kameleonter hålls i fångenskap beror delvis på installationen av deras höljen. Kameleonter behöver säkra, rena kapslingar av rätt storlek, strukturer för klättring, och temperaturreglering av sina burar. De behöver också rätt ljus och vattenkällor. Vissa kameleonter kan kräva luftfuktighet reglering också.

De flesta kameleont arter klarar sig bra i reptil inhängnad. Skärmen tillåter luft rörelse i buren och hjälper till att förhindra svamptillväxt eller infektioner som kan bli följden av instängd fukt. Rhampholia och Brookesia arter finns undantag; de flesta av dessa typer av kameleonter kräver hög luftfuktighet och göra bättre i kapslingar med glassidor. Cage storlek är en viktig faktor, och unga kameleonter behöver mindre burar än vuxna gör. Detta hjälper dem att hitta sin mat lättare och hjälpmedel i temperaturreglering.

Cage höjd är viktigare än bredd som kameleonter föredrar att klättra. Växter är ett viktigt tillskott till den kameleont hölje; dessa reptiler inte bara använda växterna för klättring, men de får sitt vatten genom att slicka växternas blad. Naturliga växter är bäst, men konstgjorda kan räcka. Ficus är en populär anläggning för kameleonter som gillar att klättra grenar, medan Pothos är lämplig för de arter som klättrar vinstockar. Innan du placerar växterna i buren, tar bort en noggrann tvättning farliga bekämpningsmedel och gödningsmedel.

Den nedre delen av kameleont hölje ska vara ren och fri från substrat. Ett lager av pappershanddukar kan hjälpa till att hålla buren ren, men löst substrat kan skada kameleont. Dessa känsliga reptiler behöver både en sola ljus och en lampa som ger UVB-strålar. Kameleonter använder inte värme stenar utan sola samtidigt vilar på grenarna. De är känsliga för temperaturer, så en bur termometer är nödvändigt att övervaka hur kameleont inneslutningen och kontrollera värmen av sola området.

Livsmedels koppar är onödigt eftersom kameleonter föredrar att jaga levande föda. När det gäller dricksvatten, dessa reptiler har mycket specifika krav. De dricker inte stående vatten, så det finns ingen anledning att leverera vatten rätter. En daglig imma av växterna inuti kameleont hölje ger vatten att djuren kan slicka från bladen.

Vissa kameleont arter göra bättre med en vattendropp arrangemang. Detta är ett papper eller plastkopp med ett litet hål i botten och inställd ovanför en växt. Vatten droppar från hålet och på bladen av växten, vilket ger ett rörligt vattenkällan för kameleonten.

  • Chameleon.
  • Chameleon burar bör vara tillräckligt hög för att underlätta klättringen.