Vad är rätt cykel Höjd?

January 3

Flera faktorer avgör rätt cykel höjd för en cyklist och noggrannhet mäta rätt höjd kommer till stor del att påverka cyklistens komfort under cykling. Eftersom den felaktiga körställningen kan leda till skada eller obehag, är det viktigt att följa stegen här vid fastställande cykelhöjd. Naturligtvis kan du gå ner i dyrare vägen för en professionell passform - vilket skulle vara lämplig för åkare eller amatörer som tillbringar stora timmar på cykeln, och för dem som investerar i att köpa skräddarsydda ramar - men för resten av oss, bestämma den bästa cykeln höjden kan vara relativt lätt.

När man hänvisar till storleken av en cykel, det finns faktiskt flera olika delar av cykeln som mäts. Den första är din hjulstorlek. Mountainbikes normalt kommer med 26 tums hjul, men en ny variant är 29 tums hjul. Dessa kommer att påverka hur högt cykelramen sitter. Till exempel kommer en 20 tums hjul kommit lager på BMX och barncyklar, vilket gör cykeln sitter mycket lägre till marken. En väg cykel levereras med 700C hjul, som är större i diameter än en mountainbike hjul. Generellt sett, om du vet vilken typ av cykel du vill, kommer hjulstorleken bestämmas för dig. Om du är osäker, fråga din lokala cykelmekaniker som cykel är bäst för dig.

Den andra mätningen för att bestämma rätt cykel höjden är ramstorleken. Ramstorlek bestäms genom att mäta från toppen av sadelröret - röret som din sadelstolpe glider in - till mitten av vevlagrets hölje - eller, den nedre delen av ramen som ansluter vevarmarna. När man står över cykeln, bör ryttaren har ungefär en tum till två inches mellan hans skrev och toppen av ramens övre röret. Detta kommer att ge ryttaren en allmän uppfattning om rätt cykel höjd.

När ryttaren har bestämt vilken ramstorlek passar honom bäst, han måste ta ett steg i att utvärdera bästa cykeln höjden. Den sadelstolpe, som ansluter sadeln till ramen, justerar upp och ned så att ryttaren kan skräddarsy sin körställning. En generell regel för rätt sitthöjd dikterar att när man sitter på sadeln, med ena benet trampade till 06:00 positionen, benet bör nästan helt utsträckt. Emellertid bör ryttaren justera sadeln så att knäet böjs något; Detta kommer att förhindra knäskada, eftersom det håller knäet låser eller över sträcker samtidigt trampa.

Tänk på att rätt cykel höjden är endast en mätning av många för att fastställa rätt passform för din cykel. Längden på överröret, längden på stammen, höjden på din stut röret, och flera andra faktorer kommer att påverka din körställning. Se din lokala cykelaffär för andra mätningar som är kritiska till att hålla dig säker och bekväm på din cykel.

  • En man mountainbike.
  • Rätt höjd cykel är viktigt för att bibehålla komforten.