Vad är Open Source typsnitt?

January 1

Open source typsnitt är gratis typsnitt görs tillgängliga på nätet som kan användas eller ändras för något ändamål, antingen kommersiellt eller icke-kommersiellt, utan att meddela skaparna. De vanligaste användarna av öppen källkod typsnitt är grafiska och webbdesigners, men alla andra som vill lägga stil på ett dokument eller projekt kan använda dem. Många open source typsnitt webbplatser förlitar sig på användargenererade typsnitt som erbjuds för att hjälpa människor att hitta typsnitt som passar deras behov, inte för att göra en vinst. Stilen i öppen källkod typsnitt är varierat, och kan vara normal blocket text, kursiv och snygga, eller intressant och konstigt.

Den rörelsen för öppen källkod är en övervägande nätet rörelse som främst handlar med programvara med öppen källkod. Även öppen källkod teckensnitt inte får lika mycket uppmärksamhet, de är lika viktiga för många designers. Dessa typsnitt följer principen öppen källkod, vilket innebär att de kan användas för något ändamål. En designer kan använda teckensnitten för kommersiella ändamål, kan ändra stilsorten utformar, eller göra något annat, och kommer aldrig att informera teckensnitt skapare. Typsnitten är typiskt fria, liksom de flesta open source-verktyg.

Oftast användarna av öppen källkod typsnitt är formgivare. Grafiska designers kan använda teckensnitten med sina egna grafik eller skriver typsnittet i marknadsföringsmaterial såsom flygblad eller visitkort. Webbdesigners använder typsnitten på nätet för att skapa engagerande webbplatser. Vanliga användare, som bara vill göra en kreativ dokument eller göra en uppsats ser bättre ut, kan använda sådana typsnitt också.

Öppen källkod font webbplatser är normalt byggda genom arbetet av sina medlemmar. Användare, som normalt inte söker vinst, kan lämna in sina typsnitts skapelser till webbplatsen så att andra medlemmar kan ladda ner och använda den. Det finns sällan några pengar görs med öppen källkod typsnitt. Vissa professionella designers kan använda teckensnitt som reklam för att visa andra sina färdigheter, men vissa teckensnitt bara görs av människor som tycker att skapa dem.

Inom öppen källkod font rörelse, det finns ingen standard stil eller design. Ett brett utbud av olika open source typsnitt finns, inklusive grundläggande blockera teckensnitt som används i vanliga dokument eller kroppen av punkterna, och excentriska typsnitt som används för att snabbt fånga uppmärksamhet. Eftersom de flesta teckensnitt skapas av användarna och inte av företag, det finns stora skillnader mellan varje teckensnitt stil.