Vad är en dragstång?

October 22

En dragstång är en utrustning som används som en koppling mellan en motor och belastningen den drar. Dragstänger inte överföra lastens vikt till motorn, utan snarare att fungera som en fästpunkt, så att en last kan hakas på en släpvagn, lastbil, traktor, eller liknande typ av motor. Lasten balanseras på hjul och stödstag egna.

Ett klassiskt exempel på en dragstång kan ses på jordbruksutrustning. En traktor är utrustad med en dragstång, så att den kan dra olika typer av jordbruksredskap såsom plogar, harvar, kultivatorer, skördemännen, och så vidare. Dessutom kan de flesta traktorer dra enkla släp som kan laddas med leveranser eller djur; alla som har gått på en hayride, en populär nedgång aktivitet i vissa delar av världen, har antagligen dras i en släpvagn kopplad till en traktor med en dragstång.

Ett annat exempel kan ses på järnvägar. På många tåg, bara en bil, loket har en motor. Alla de andra bilar levereras med energi för att flytta genom att vara fäst vid motorn och varandra med dragstänger. Vissa lok har en enorm dragkraft och kan hantera extremt långa och tunga tåg, medan det i andra fall behöver en andra lok som skall bifogas föra extra energi, speciellt om tåget behöver resa upp en klass.

Stora lastbilar kan också använda den här typen av koppling. Dragstänger kan användas för bogsering andra fordon, inklusive båtar på släpvagnar och för att fästa ett släp till en lastbil eller bil. Vissa bilar är tillverkade med en dragstång och tillbehör installerade, medan det i andra fall är det nödvändigt att lägga till dem. Dragstången levereras oftast med en belastnings som bestäms delvis av kraften i motorn den är kopplad till, och genom det material den är gjord av.

En mekaniker kan passa ett fordon med en dragstång eller reparera en befintlig i det fall det behövs. Det är tillrådligt att undvika belastningar som överskrider kapaciteten för dragstången, som baren kan misslyckas under dragande och vid höga hastigheter detta kan bli katastrofala. Om betyget är oklart, kan en mekaniker konsulteras för råd, och ibland är det möjligt att hitta en dragstång räknare, med användaren matar in variabler såsom typ av fordon och dragmodell och räknaren åter en rekommenderad lastkapacitet.

  • En traktor är försedd med en dragstång, så att den kan transportera olika jordbruksredskap såsom plogar, harvar, kultivatorer och skördemännen.