Vad är Radiatore?

October 18

Radiatore är en typ av små, formad pasta som kanske inte riktigt lika vanligt som andra pasta såsom rigatoni eller rotini, men kan användas i liknande tillämpningar. Det är rundad pasta, något skalliknande form, men med ruggig åsar som löper över utsidan. Detta ger det en form som liknar värmeelementet i ett motorfordon, från vilken den har fått sitt namn. Radiatore används ofta för ett antal rätter, inklusive dem med tyngre såser som kan hålla fast vid pasta ganska bra, och det är vanligt i soppor och sallader samt.

Italienska för "lilla radiator," radiatore är ganska populär och kan användas i många olika typer av maträtter. Formen är inte bara perfekt för klängande till tunga såser, men kan också göra det till ett utmärkt val för användning i pastasallader, där förbandet kan hålla sig till de många sprickorna i pastan ganska bra. Barn och vuxna tenderar både att njuta av pasta ovanliga form. Åsarna och ruggig form kan också göra det lättare att få en gaffel i den.

Ungefär som andra typer av pasta, kan göras radiatore med användning av en mängd olika ingredienser, även ägg och mjöl är de vanligaste. Vegetabiliska versioner finns också, där torkat, är mark grönsaker som används i stället för en del av mjölet för smaksättning och färg, och den trefärgade sorter av radiatore är också ganska vanligt. De kan tyvärr vara svårt att hitta i vissa områden, men så många livsmedelsbutiker utökar urvalet av pasta de tillhandahåller har radiatore blivit något vanligare och populär i många hushåll. Om den inte kan hittas, kan då lika litet, formad pasta som rotini eller Rotelle användas effektivt i dess ställe.

En enkel pastasallad med hjälp radiatore kan vara ganska läcker och lätt att göra. Pasta tillagas precis som alla andra pasta i en stor kastrull med kokande vatten, vanligen med en liten mängd salt tillsätts till vattnet för smak. När pastan är kokt och kyls, kan det läggas till andra ingredienser såsom hackad broccoli, paprika, och tärnad lök. Kött som salami kan också tillsättas, liksom små bitar av mozzarella eller en liknande mjuk eller halvmjuk ost. Detta är alla toppade med någon typ av förband - italiensk dressing är vanligt som är pesto - och kastade ihop sedan serveras kyld.

  • Salami och annat kött kan läggas till radiatore.