Vad är viral konjunktivit?

October 29

Viral konjunktivit är en särskilt smärtsam och besvär infektion i ögat som orsakas av en mängd olika virus. Detta tillstånd, även känd som rosa öga, är vanligtvis inte allvarligt, och kommer ofta ha sin gång under en 10- till 14-dagars period. Eftersom det är självbegränsande, är viral konjunktivit behandling baserad på att behandla symptomen och lindra eventuella obehag i samband med dem snarare än att behandla själva problemet. Behandling av denna sjukdom kan också innefatta en försiktighets kurs av antibiotika för att stoppa sekundära bakteriella infektioner uppstår.

Symptomen inkluderar svullnad i bindhinnan, den del av ögat som är tydlig och täcker sklera, eller vita delen av ögat. Rodnad, klåda, smärtsamma sår, feber, halsont och trängsel är också vanligt bland de flesta former av infektionen. Den överförs via infekterade övre luft sekret, kontakt med döda ting som har i sin tur komma i kontakt med smittsamma partiklar eller bada i förorenat vatten. Medan andra metoder för överföring kan ske, till exempel en smittad person röra sig och sedan en annan, är det mindre vanligt.

Viral konjunktivit är en vanlig sjukdom, inte alltid når fullt svårighetsgrad. Beroende på den specifika virus som orsakar det, kan symtomen vara mycket mild. Viral konjunktivit är vanligare där människor lever i en nära gemenskap inställning såsom en militäranläggning, skola, sovsal och familj bostad. Använda principerna för god hygien, samt att se till att personliga saker som handdukar, tvättlappar och ögonmakeup förblir unik för varje person och får inte delas, kan gå en lång väg mot att förhindra spridning av viral konjunktivit. Söker ordentlig medicinsk behandling vid misstanke om sjukdomen är också absolut nödvändigt.

Medan många människor inte lider långsiktiga effekterna av denna sjukdom, är det tillrådligt att patienter träffa en läkare för att få en korrekt diagnos och rätt behandling. I sällsynta fall kan viral konjunktivit återkomma, vilket gör att villkoret skall anses kronisk ögon viral konjunktivit. Medan perioden av infektion kan vara irriterande, smärtsamma och långdragen, allvarlig skada för synen inträffar sällan. När det inträffar, är det ofta orsakas av sekundära bakteriella infektioner, som kan förebyggas med hjälp av en kurs av antibiotika som ordinerats av en legitimerad sjukvårdsleverantör.

  • Viral konjunktivit kännetecknas av en infektion i bindhinnan, den klara barriären som täcker sklera.
  • En halsont är ett symptom på viral konjunktivit.
  • Svullnad av ögonlocket är ett vanligt symptom på en viral ögoninfektion.
  • En person med konjunktivit bör inte dela saker som tvättlappar med andra.