Hur att minimera din risk genom att diversifiera din Stock Investments

August 23

Diversifiering är en strategi för att minska aktierisken genom att sprida dina pengar mellan olika investeringar. Det är ett finare sätt att säga, "Lägg inte alla ägg i samma korg." Men hur ska du gå om divvying upp dina pengar och fördela den bland olika placeringar? Det enklaste sättet att förstå lämplig diversifiering kan vara att titta på vad du inte bör göra:

 • Lägg inte alla dina pengar i en lager. Visst, om du väljer klokt och välj en varm lager, kan du göra en bunt, men oddsen är oerhört mot dig. Om du inte är en riktig expert på ett visst företag, är det en bra idé att ha små delar av dina pengar i flera olika lager.

  Som en allmän regel, de pengar du binda upp i ett enda lager bör vara pengar du kan göra utan.
 • Lägg inte alla dina pengar i en bransch. Vissa människor äger flera bestånd, men bestånden är alla i samma bransch. Återigen, om du är en expert på just den branschen, kan det fungera. Men bara förstå att du inte riktigt är diversifierade. Om ett problem slår en hel bransch, kan du bli sårad.
 • Lägg inte alla dina pengar i en typ av investering. Lagren kan vara en stor investering, men du måste ha pengar på annat håll. Obligationer, bankkonton, statspapper, fastigheter och ädelmetaller är perenna alternativ för att komplettera din aktieportfölj.

  Vissa av dessa alternativ kan hittas i fonder eller börshandlade fonder (ETF). En börshandlad fond är en fond med en fast portfölj av aktier eller andra värdepapper som spårar ett visst index, men handlas som en aktie.

Okej, nu när du vet vad du inte bör göra, vad ska du göra? Tills du blir mer kunnig, följ dessa råd:

 • Håll bara 5 till 10 procent (eller mindre) av din investering pengar i en enda lager. Eftersom du vill tillräcklig diversifiering, vill du inte överexponering för en enda lager. Aggressiva investerare kan säkert gå för 10 procent eller ännu högre, men konservativa investerare är bättre på 5 procent eller mindre.
 • Investera i fyra eller fem (och högst tio) olika bestånd som är i olika branscher. Vilka branscher? Välj industrier som erbjuder produkter och tjänster som har visat en stark, växande efterfrågan.

  För att göra detta beslut, använd ditt sunda förnuft (vilket inte är så vanligt som det brukade vara). Tänk på de branscher som människor behöver oavsett vad som händer i den allmänna ekonomin, såsom mat, energi och andra konsument nödvändigheter.