Hur gör jag Vik ett påslakan?

October 5

Medan många människor njuta av bekvämligheten med lakan, är processen för hur man viker man ofta ett mysterium. Det råder ingen tvekan om att vika en påslakan är inte samma sak som att vika ett platt ark, en verklighet som ofta leder till en hel del frustration för folk som gillar saker vikta och lagras perfekt. Det bästa sättet att vika ett påslakan är att se till att arket är fortfarande varm, använd en plan yta, och stoppa de monterade hörn tillsammans.

En viktig faktor som många människor förbise är att det är lättare att vika ett monterade säng blad medan det fortfarande är varmt. Det innebär att ta bort den från torken vid exakt den tidpunkt då arket är torr, varm, och ännu inte börjat rynka en hel del. Alternativt, om du föredrar att torka blad på ett klädstreck, kör en varm järn över ytan av arket och omedelbart påbörja vikningsprocessen.

Du hittar också att det är lättare att vika ett påslakan om du har en plan tjänst, till exempel sängen eller ett fällbart bord. En av de misstag som många nybörjare till påslakan vikning gör är att försöka vika arket utan lägger kroppen av arket på en plan yta. Eftersom hörnen av arket inte är platta, och därför ändarna inte sträcker sig ut så långt som centrum, försöker vika arket prydligt utan en plan yta är mycket svårt.

När du börjar vika ett påslakan, kom ihåg att du måste stoppa de monterade hörn i varandra som en del av processen. Placera en hand i ett hörn, och mata in den i det motsatta hörnet av arket. Till exempel, mata det nedre högra hörnet i det övre högra hörnet så att de passar in i varandra. Upprepa processen med de andra två hörnen, sedan jämna materialet så platt som möjligt. Om allt går som planerat, kommer du att ha en rektangulär form med fickorna på de kombinerade hörnen uppåt och överlappande tyget ligger plant mot den vikta kroppen av arket.

Nästa steg är att vika de två uppsättningarna av kombinerade hörn in i varandra. Detta innefattar väsentligen att upprepa det första steget. Placera din hand i en uppsättning av hörnen och försiktigt in det i de andra kombinerade hörnen. Detta kommer att kräva plockning arket upp från arbetsytan. Eftersom arket är redan viks på mitten, det faktiskt kommer att bli lättare att arbeta med än när man gör de initiala veck.

Efter det att alla fyra hörnen är instoppat i en annan, lägger arket på den plana ytan en andra gång. Var noga med att jämna ut överlappande delarna platt och se till att den allmänna formen är fortfarande att i en rektangel. Detta kommer att förbereda dig till slutskedet som krävs för att vika ett påslakan.

Ta din platta rektangel och vik den till en kvadrat. De överlappande delarna ska vara på insidan av torget, som lämnar ytan liknar en hopvikt plant lakan. Från denna punkt, fortsätter att vika det monterade bladet till lämplig storlek för lagring i linneskåpet. Du kommer att märka att när arket placeras tillsammans med dina lakan, blir det svårt att säga en från den andra.

  • En hög med vikta lakan.
  • En närbild av en monterad SATIN ark.