Vad är Pasteles?

September 29

I Latinamerika, pasteles är en traditionell mellanmål som är liknande i utseende och sammansättning till den mexikanska tamales. En huvud distinktion för fd receptet är dock användningen av gröna bananer, mjölbananer och potatis i skapandet av degen, som kallas masa, som omger traditionella tamales stil ingredienser som fläsk, vitlök, lök, grön paprika och latinska kryddor. Groblad blad och bakplåtspapper används sedan för att packa in dessa godsaker innan de cinched med snöre och kokt - en annan skillnad från tamales, vilket vanligtvis är stekt i olja.

Pasteles är populära i många latinamerikanska kulturer, från Colombia i Sydamerika till Panama och Dominikanska republiken i Centralamerika. Den karibiska önationen av Puerto Rico, har dock kanske den stoltaste traditionen av pasteles andet. Dessa heta fickor och deras nära kusin, tamales, har gjorts under minst 3000 år, med början med inhemska stammar och vidare genom koloniala erövringen.

Den masa används för att göra pasteles bidrar till att ge sin distinkt rika och något söt smak. Bananer, potatis, mjölbananer och även taro rot kokas och sedan riven. Dessa spån mosas med lite mjölk, salt och olja innan kylning i kylskåpet. Resultatet är ett formbart skal för köttfyllning. För att få en smidig deg, använde en kock en kombination av fem gröna bananer från bergsregioner, en groblad från kustområden, £ 1,5 (ca 680 g) av taro och en skalad potatis. Bara lite mjölk och olja används sedan för att mjuka upp och smälter dessa ingredienser.

Fyllningen för pasteles, känd som relleno, kan göras på en rad olika sätt, även om vissa element är standard. Det framställs vanligen som en gryta, bara med mindre lager. Denna process inleds med olja och kött som fläsk skuldra eller skinka. När köttet börjar matlagning, är resten av ingredienserna tillsätts. Objekt som vitlök, lök, tomatsås, bönor, oliver, och en rad kryddor som koriander, oregano, salt och peppar gå in, tillsammans med tärnad potatis i vissa variationer.

Efter fyllningen, uppstår en ganska komplicerad byggprocess. En groblad eller grön bananblad och bakplåtspapper fastställs, och lite olja läggs ovanpå. Då en klick av masa går in i papperet och är tillplattad, följt av en stadig del av relleno. Omslags och degen är sedan rullas upp och cinched med snöre för att innesluta fyllningen för en sista sjuda i saltvatten, vilket kan ta så länge som en timme att laga igenom.