Vad är en Ribbon Eel?

October 4

Bandet ål, även känd som Bernis ål eller Rhinomuraena quaesita, är en art av muränor hemma i Stilla havet och Indiska oceanen. Dess slanka kropp och bred ryggfenan ge den platta, bandliknande utseende från vilken den fått sitt namn, och en vuxen band ål kommer att växa till längder på mer än 3 fot (ca 100 cm). Ribbon ål är kanske mest kända av deras utsvängda, solfjäderformade näsborrarna.

I naturen kan ett band ål lever i 20 år eller mer. Under sitt liv, kommer bandet ål ändra färg och jämn könsfördelning. Tills ålen når vuxen ålder, det är svart med en ljus gul ryggfena. Eftersom ålen börjar mogna, blir det manliga, och den svarta kroppen blir blå. När EELA € s kropp blir gul med en svart fin, har den nått sin kvinnliga stadium.

En annan ovanlig egenskap av bandet ål är placeringen av dess organ. Njurarna och de flesta av de reproduktiva organen är bakom EELA € s anus. Ingen annan ryggradsdjur har organ placerade på detta sätt.

Ribbon ål verkar vara ganska aggressiva och kanske till och med verkar vara arg. Dess mun är ständigt öppen, till synes på jakt och redo att slå till. I själva verket är dessa ålar hålla munnen öppen för att andas, att inte jaga. I naturen, band ål föredrar att dölja sig i klippor eller under sanden. Till foder, de föredrar att slå småfisk som avvika alltför nära.

Akvarium ägare och fiskentusiaster kan köpa band ål från djuraffärer, och deras ljusa färger gör dem ett attraktivt tillägg, men de är notoriskt svåra att hålla. Även med ett bra utbud av matar fisk, bandet ål oftast kommer att svälta i fångenskap. Oftast ålen helt enkelt vägrar att äta och kommer att dö inom en månad eller så. Bandet ål generellt rekommenderas inte för fångenskap.

För dem fast besluten att göra ett försök att hålla ett band ål i fångenskap, finns det några steg som kan förbättra EELA € s chanser. Tillhandahålla döljande tre inches av sand på botten av tanken, kan en hög med stenar eller ens en konstgjord grotta hjälpa ålen känna sig säkrare och gör det mer sannolikt att äta. Kommer att behövas en god tillgång på matar fisk som guppy eller Mollies, och en mindre tank hjälper till att hålla maten nära ålen. Andra rovfiskar bör inte hållas med ål, eftersom de sannolikt kommer att gå efter matar fisk innan ålen är klar.